Davidová byla ve stíhacím závodu v Ruhpoldingu dvanátá, kralovala Röiselandová

foto Závody Světového poháru v biatlonu:stíhací závod  žen na 10 km, 16. ledna 2022 v Ruhpoldingu. Česká biatlonistka Markéta Davidová.

Ruhpolding (Německo) - Biatlonistka Markéta Davidová si ve stíhacím závodu na Světovém poháru v německém Ruhpoldingu polepšila oproti sprintu o patnáct míst a skončila dvanáctá. Vyhrála přesně střílející suverénka letošní zimy Norka Marte Olsbuová Röiselandová.

Vedoucí žena seriálu SP ve svém posledním závodu před olympijskými hrami v Pekingu zvítězila před švédskými sestrami Öbergovými. Druhá byla Hanna a třetí vítězka sprintu Elvira. Olsbuová Röiselandová ovládla čtvrtý z pěti stíhacích závodů v sezoně.

Davidová vyrážela na trať sedmadvacátá. První tři položky odstřílela přesně a byla jedenáctá. Při závěrečné stojce minula poslední ranou, zakroutila hlavou a zamířila na trestné kolo. Do posledního okruhu vybíhala jedenáctá, ale předstihla ji Švédka Mona Brorssonová.

"Povedlo se mi být ve své bublině a střílet jako na tréninku. Poslední rána mě mrzí, ale prostě přišla," řekla Davidová České televizi. V běhu měla pátý nejrychlejší čas. "Měla jsem skvělý lyže, poděkuju servisu. Super! Kéž by byly každý závod takhle," přála si.

Jessica Jislová udělala dvě chyby a posunula se z 21. na 19. místo. Další dvě české biatlonistky nebodovaly. Lucie Charvátová musela na šest trestných kol a obsadila 43. pozici. Eva Puskarčíková byla po pěti chybách o deset míst horší a poslední z biatlonistek, které nastoupily na start.

Světový pohár se z Ruhpoldingu přesune do italské Anterselvy, kde se bude příští týden závodit od čtvrtka do neděle. Pak už budou následovat olympijské hry.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď