Mail on Sunday: Britská vláda se chystá omezit finance BBC

foto Ilustrační foto - Logo britské televizní stanice BBC.

Londýn - Britská vláda se chystá omezit finance stanice BBC tím, že i přes aktuální vysokou inflaci zamezí zvýšení koncesionářského poplatku za její sledování, uvedl nedělník Mail on Sunday. Stanice na svém webu informovala, že zpráva zatím není potvrzená. Budoucnost BBC je neustálým předmětem politických debat a vláda v poslední době navrhuje reformu jejího financování, napsala agentura Reuters.

Vláda podle nedělníku hodlá na dva roky zmrazit poplatek, aby zůstal na současných 159 librách (4670 Kč), přestože se očekává, že inflace v Británii dosáhne 30letého maxima a vyšplhá se na šest procent či více. Rozhodnutí vlády by tak ulevilo spotřebitelům, kteří se potýkají s rostoucími životními náklady. Pro BBC by ale podle Reuters bylo nepříjemné, protože stanice, která je na poplatcích závislá, musí obstát v konkurenci soukromě financovaných zpravodajských serverů nebo streamovacích služeb.

"Přišel čas na debatu o nových způsobech, jak financovat, podporovat a prodávat skvělý britský obsah," uvedla na twitteru Nadine Dorriesová, která v britské vládě zodpovídá za kulturu a digitalizaci. "Toto oznámení o poplatku bude poslední. Dny, kdy starým lidem hrozilo vězení a exekutoři jim klepali na dveře, jsou pryč," doplnila.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 8°C

Celá předpověď