Krejčíková na úvod Australian Open smetla Petkovicovou, vyhrála i Martincová. Veselý končí

Tenistka Barbora Krejčíková vstoupila do Australian Open jednoznačnou výhrou nad Němkou Andreou Petkovicovou 6:2 a 6:0. Z prvního kola postoupila při svém debutu na turnaji i Tereza Martincová, která si poradila s Lauren Davisovou z USA 7:5 a 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne (Aktualizováno: 10:42 17. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Česká tenistka Barbora Krejčíková | Foto: Aaron Doster | Zdroj: Reuters

Loňská vítězka Roland Garros Krejčíková vzala v první hře Němce podání a vzápětí přišla o vlastní servis. Od stavu 3:2 už netratila ani game a za pomoci 28 vítězných úderů postoupila po hodině a sedmi minutách hry.

‚Potřebuji čas na zotavení, jsem extrémně zklamaný.‘ Djoković po prohraném soudu opustil Austrálii

Číst článek

Další soupeřkou turnajové čtyřky bude Wang Si-jü z Číny, aktuálně 137. hráčka světa, jež dostala do hlavní soutěže divokou kartu.

„Myslím, že jsem dobře připravená. Vše je tak, jak má být a jsem ráda, že se mi v Sydney tak dařilo a odehrála tam hodně zápasů, které mi pomohou i tady. Dobře jsem dnes odehrála první kolo a těším se na ty další,“ řekla po výhře Krejčíková pro Radiožurnál.

Krejčíková má teoretickou šanci stát se po Australian Open světovou jedničkou dvouhry, k čemuž potřebuje postoupit minimálně do finále. Záležet bude i na výsledcích současné první hráčky žebříčku WTA, Australanky Ashleigh Bartyové a Bělorusky Aryny Sabalenkové.

Krejčíková nebo Sabalenková mají navíc šanci být za čtrnáct dnů zároveň jedničkou dvouhry i čtyřhry, což naposledy dokázala Švýcarka Martina Hingisová před 22 lety.

Martincová přes bolest

Martincová nezačala zápas s Davisovou dobře, prohrávala 0:2 a za stavu 4:5 odvrátila v maratonském gamu při podání soupeřky tři setboly.

Poté sadu získala a druhou rozhodla ziskem čtyř her v řadě. Příští soupeřkou Češky bude třicátá nasazená Camila Giorgiová z Itálie.

„Fakt jsem se potýkala s obrovskou bolestí v koleni, ale naštěstí už vím, co to je. Byla jsem z toho vyděšená. Nemůžu se zapřít do pravé nohy, ale nelimitovalo mě to při servisu a skrečovat jsem nechtěla,“ okomentovala své problémy Martincová.

Se soutěží se rozloučil Jiří Veselý, který v pondělí v Melbourne nestačil na Američana Stefana Kozlova a soupeři hrajícímu díky divoké kartě podlehl po setech 5:7, 3:6 a 4:6.

Veselý nevyužil v utkání s Kozlovem, 168. hráčem dvouhry žebříčku ATP, ani jeden ze čtyř brejkbolů. Sám ztratil v každém setu servis jednou a vypadl za dvě a půl hodiny.

Na Australian Open se mu tak dál nedaří, v prvním kole prohrál pošesté a jeho maximem jsou dvě druhá kola.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme