Ženě z Brna se zaběhl jorkšír, druhý den byl na internetu na prodej

  9:38
Nešťastná pejskařka se o víkendu obrátila na městskou policii v Brně. Žena uvedla, že se jí v pátek při venčení ztratil jorkšír a ona s pomocí své známé zjistila, že jejího psa někdo nabízí k prodeji.

ilustrační snímek | foto: Royal Canin

Případ začali brněnští strážníci rozplétat v sobotu kolem poledne. Tehdy za nimi přišla osmatřicetiletá majitelka ztraceného jorkšíra s tím, že díky své známé zjistila, že psa, který by mohl být její, se snaží někdo prodat přes internet.

„Autorka inzerátu se tříleté zvíře pokusila udat za sedm tisíc korun,“ sdělil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Majitelka jako zdánlivá zájemkyně o koupi na inzerát zareagovala a společně se strážníky vyrazila za prodejkyní domů. Hlídka pak počkala v mezipatře, aby nevzbudila podezření.

„Jakmile se jorkšír vyřítil ze dveří a začal se šťastně vítat se svou dojatou paničkou, hlídka rychle přistoupila k bytu a vyzvala ženu, ať předloží doklady a vše vysvětlí,“ doplnil mluvčí s tím, že vlastnictví psa bylo záhy ověřeno také při načtení čipu.

„Druhá žena jen přisvědčila, když ji strážníci upozornili, že je důvodně podezřelá z majetkového přestupku a případ bude mít dohru ve správním řízení,“ dodal Ghanem.

Ženě, která chtěla prodat cizího psa, tak hrozí, že místo výdělku zaplatí tučnou pokutu. V krajním případě jí hrozí sankce až ve výši 50 tisíc.

Autor: