Lídryně Pirátů Kopečková: Malost je v Třebíči cnost

V sobotu 15. ledna, úderem dvaadvacáté hodiny večerní, bylo ukončeno hlasování o volbě lídra/lídryně na kandidátní listině pro podzimní komunální volby v Třebíči. O pozici lídra se ucházelo celkem šest kandidátů. Kromě Petry Kopečkové také stávající třebíčští zastupitelé Roman Pašek a Stanislav Neuman, dále pak Viktorie Vidláková, Jiří Beranovský a Stanislav Zíma.

Není k dispozici žádný popis fotky.

Petra Kopečková je třebíčskou rodačkou, maminkou dvou synů, manželkou a středoškolskou učitelkou. Je koordinátorkou festivalu dokumentárních filmů Jeden svět v Třebíči a vášnivou volejbalistkou.

“ K třebíčským Pirátům vstupuji po mnohaleté spolupráci s Břehy. A vstupuji k nim ve chvíli, kdy se strana ocitá po neúspěchu ve volbách na svém rozcestí, ne-li přímo v krizi. Nikdo mě proto nemůže podezřívat, že to dělám jen proto, abych se pouze svezla na vlně úspěchu.
Naopak jsem se rozhodla tento krok učinit v momentě, kdy je zcela zřetelné, že nás čeká spousta mimořádně tvrdé práce a úspěch rozhodně není předem jistý. Dlouhodobě jsem práci Pirátů sledovala, s naprostou většinou postojů jsme se vždy protnuli, s lidmi z Třebíče jsem dostala možnost seznámit se osobně a také to (ale hlavně to) mě přesvědčilo, že má smysl se zapojit a napřímit svoji energii právě tímto směrem. Na celé české scéně jsou pouze Piráti stranou budoucnosti a já věřím skálopevně, že tak si situace stojí i pro naše město,“ uvedla lídryně Kopečková.

Ve městě Třebíč v současné době působí jako členka Grantové komise pro kulturu (Kulturní komise). Dříve byla součástí Komise Zdravého města a Místní agendy 21 (komise Rodina a zdraví).

Podle lídryně třebíčských Pirátů je město v útlumu – žije z podstaty. Provinčnost z něj na dálku čiší, malost je považována za hlavní ctnost. Není to tak, že by se nevytvářel prostor pro nic, bohužel ale vše, do čeho se Město pustí, všechny projekty a akce, končí polovičatě. A já se nemůžu zbavit dojmu, že je to záměr, s kterým se do dané akce už předem vchází. Nikdo ve vedení nemá odvahu vyjít ze své komfortní zóny, komunikovat občanům i věci nepříjemné, bohužel ale nutné pro to, aby Třebíč byla městem budoucnosti. Díky tomu tohle krásné místo pomalu pokrývá patina a jeví se dlouhodobě bez perspektivy. Občanům je takový přístup vydáván za vizi, přitom pro lidi znalé situace jde prostě jen o soubor „náhodných výstřelů“, které se nakonec vždycky nějak uhrají. Úspěchy to normální člověk nemůže nazývat, ať už je to vedením města směrem ven komunikováno jakkoli.
Vedení se věnuje jen několika vybraným segmentům, zbytek se bez podpory a bez povšimnutí pomalu rozkládá či bez náhrady mizí. Na zkušenostech a dřívějších výsledcích nikdo nestaví.
Město je živý organismus – jestliže je nyní zestárlé a bez energie, je to odraz jeho lídrů. Piráti jsou jediné uskupení, které přináší obrovskou vlnu potřebné energie, která dokáže zaběhlé pořádky proměnit. Dokázali to na celostátní úrovni (všichni ostatní na byli nuceni reagovat), dokážou to i ve svém regionu.

Vzhledem k potenciálu třebíčských Pirátů je pro Kopečkovou naprosto prioritní pracovat na tom, aby se už napříště neocitli v opozici. Mít možnost přímo, zásadně a strategicky ovlivňovat směřování města je jedinou možností, jak věci změnit.


Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů