Nejnovější

Přehled týdne 10. – 16. 1. 2022: Násilník s prasečím srdcem, politické přestřelky a zapnutý mikrofon

Zdroj: Wikimedia Commons, Alvesgaspar

Pondělí: Babičko, proč máš tak velké oči? Abych dobře viděla, jestli nejedou švestky. Pražský kluk se babičce svěřil, že se zajímá o sprejerství a asi k jeho překvapení se dočkal toho, že mu nejen koupila spreje, ale dokonce asistovala u jeho prvních maleb. Ale přehlédla jeřábníka, který hnedka zavolal benga. – Alespoň jeden Američan má srdce na správném místě. Tedy to prasečí, geneticky modifikované. Tři dny po průlomové operaci nemocnice oznámila, že se pacient cítí v pořádku. Éra pěstování orgánů už je téměř na dosah. Pověst chrabrého průkopníka pacientu Davidu Bennettovi trochu kazí fakt, že v osmdesátkách pobodal muže natolik, že skončil na vozíčku. – V ČR převládl omikron. Odhady, že se tak stane do konce ledna se sice ukázaly jako pravdivé, ale optimistické. Monoklonální protilátky za stálého míchání vyléváme do záchodu. – Pekarová na svém FB vybídla Maďary, aby se ve volbách zbavili populistického Orbána a přirovnala ho k Andreji Babišovi. To paradoxně pohoršilo především Václava Klause, ten požádal vládu, aby se od ní okamžitě distancovala a ubezpečila Maďarsko, že se nejedná o postoj České republiky. (KL)

Úterý: V brněnské věznici proběhla derathizace. Bývalý středočeský hejtman David Rath podmínečně opustil vězení. Po nespočtu odvolání se tak přeci jen dočkal. Víno si na oslavu návratu ale určitě nedá. – Petr Fiala odletěl na svou první zahraniční cestu. Tradičně zamířil na Slovensko. Oficiálně se mělo jednat o V4 a českém předsednictví EU. Fiala ale přijel za svým slovenským protějškem hlavně získat know how, jak dostat na Hrad někoho alespoň trochu přijatelného. – Lipavský oznámil, že Česká republika pozastaví vývoz zbraní do Kazachstánu. Na rozdíl od něj se premiér Fiala stahuje do ulity. Na dotaz novinářů Seznam zpráv týkající se vyjádření podpory Viktora Orbána kazašskému režimu odpověděl tak neutrálně, jak to jde. Situaci prý sleduje. No ještě, aby nesledoval. I tak mám silný pocit, že si premiér plete pojem sledovat a ignorovat. – Poslanec Jan Farský se nechal slyšet, že kdyby se vzdal mandátu i přes svoje studium v Americe, zklamal by tak své voliče. Pozdě Honzo, pozdě. (JŠ)

Středa: Dneska bylo v Poslanecké sněmovně docela veselo. První se naštval Okamura a ve svém projevu vyčetl Pekarové, že si hraje na zarytou demokratku a přitom ani nepodepsala Chartu 77. No Pekarová v roce 1977 ještě chodila po houbách. Později, během jednání sněmovny o vyslovení důvěry vládě, si Fiala postěžoval spolusedícím. Nevěděl však, že je puštěný mikrofon, a tak jeho “mě už to taky sere” slyšela celá sněmovna. – Odhalení! Nejen, že premiér Johnson ve svém sídle pořádal mejdla za toho nejpřísnějšího lockdownu, ale jednoho se dokonce i sám účastnil! Nepřípustné! Asi to viděl u našeho Prymuly. – Krysa, která toho dokázala víc, než většina lidí, už je v krysím nebíčku. Magawa byla krysa, která v Kambodži pomohla odhalit přes 100 nášlapných min. (MK)

Čtvrtek: Nekonečně dlouhé hlasování o důvěře vlády mělo ve čtvrtek svého konce. Po 22 hodinách ve středu v jedenáct večer Fialova vláda důvěru konečně získala. Dlouhé jednání se podepsalo i na náladě premiéra už ve středu. Ale co, tak koho by to nesralo. –  Určitě to ale pěkně ss..štvalo poslance Farského, který kvůli hlasování neodletěl za oceán. Pff, takhle zdržovat pana poslance od studijních povinností! – Studentské plány narušuje ve Francii zase korona. Učitelé ve Francii  vyjádřili svůj fuck off stávkou. Je zase pěkně štvou samé změny v testování žáků ve školách. Podle nich to ztěžuje výuku a organizaci. Tak do toho na den hodili vidle a stávkovala skoro celá Francie. -Tenhle čtvrtek nebyl šťastným dnem ani pro britského prince Andrewa. Po žalobě za sexuální napadení musel vrátit vojenská uznání a královské záštity královně. Už nebude oslovován titulem  ,,jeho královská Výsost”, což opravdu nesnesitelný trest za to, že je obžalovaný za obtěžování nezletilé. (TL)

Pátek: Jedna z tváří dezinformační scény musí zaplatit čtvrt milionu za šíření lží. Jana Peterková na sociálních sítích prohlašovala, že po podání vakcíny umírali klienti pečovatelského domova v Měšicích. Odkazovala se na informace od zaměstnankyně domova, která tam v té době ale už nepracovala. V domově se v době údajných úmrtí navíc ještě vůbec neočkovalo. Je to marný, je to marný… – Český velvyslanec v Číně pro deník Peking Daily loni uvedl, že u nás olympiádu všichni podporují. Ministr zahraničí Jan Lipavský nevyloučil jeho odvolání z tamního postu. Ten Miloš moc dobře věděl, proč ho nechtěl jmenovat. Na Hradě je teď velké mrzení a natruc prý prezident dokonce nedojedl ani pudink. – Pohledávky za 92 milionů přihlásili věřitelé Šlágr TV, která je od loňského listopadu v insolvenci. Říkejte si co chcete, ale je to konec éry. Přiznejte se, všichni jsme se tam při brouzdání kanály alespoň na chvilku zastavili, když jsme leželi doma nemocní a už nám hrabalo ze čtvrtýho dílu Fletcherové za sebou. – Policisté v Itálii dostali růžové respirátory. Italské odbory na vedení policie zaslaly stížnost, že prý poškozují image policistů. Mezi jejich vedlejší účinky prý patří i trvalé poškození křehké maskulinity. (ŠF)

Víkend: V neděli jsme mohli zavzpomínat na Jana Palacha. Člověka, který protestoval proti potlačování svobod a 16. ledna roku 1969 se na protest upálil. Věřím, že kdyby ještě žil, tak by byl velmi pyšný a šťastný, že komunisti konečně opustili židle Sněmovny. –  Zase se mluví o tom Mynáři. Tak co to je tentokrát? Internetem koluje informace, že Deník N upozornil na Mynáře, který chtěl po policejním prezidentovi výměnu šéfa zlínské policie. Tuto informaci v nedělním rozhovoru na Frekvenci 1 Miloš Zeman nepopřel. Teď můžeme jen čekat, jaké výmluvy si kancléř pro nás opět připraví. – Soud s Djokovičem skončil pro srbského tenistu špatně. U soudu neuspěl a tím pádem přišel i o vízum a musel opustit Austrálii. Že by tato komedie už dovršila konce? – Víkend nám ulétl před očima jako nic a s ním i Farský do USA. Údajně by se měl opět ukázat na prvním klíčovém hlasování. To se chudák nalítá. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*