Začalo povinné testování zaměstnanců ve firmách, na úřadech a živnostníků. Antigenní samotest musejí podstoupit dvakrát týdně

17. leden 2022

Ve firmách v pondělí 17. ledna začali testovat všechny své zaměstnance antigenními testy. Povinnému testování na covid-19 se dvakrát týdně nevyhnou ani úředníci nebo živnostníci. Ve společnosti RYKO v Děčíně se museli během dopoledne otestovat stovky lidí. Kolem poledne tam evidovali 6 pozitivních testů z dosud 210 provedených.

V děčínské firmě RYKO, která se zabývá opravou kolejových vozidel, se ráno k testování scházely pracovní party postupně. „My jsme to decentralizovali, nechceme, aby se ti lidé nakazili ve frontě na testování, takže nás to stojí mnohem víc kapacit a mnohem víc lidí z výroby se tomu musí věnovat,“ vysvětluje ředitel firmy Martin Vošta.

„Dneska s těmi antigeny máme premiéru, takže chlapi se to teď učí. Doteď jsme využívali profesionální firmu,“ dodává Vošta. Firma totiž už svoje zaměstnance testovala i v minulosti, aby měla přesný přehled o tom, jak na tom zdravotně jsou.

Antigenní testy tam dnes muselo podstoupit všech 340 zaměstnanců.

Spustit audio