Ananas může mít i léčivé účinky

Máte chuť na něco šťavnatého, osvěžujícího a zároveň tělu prospěšného? Dejte si ananas, který nejen dobře chutná, ale i léčí!
Ananas a léčivé účinky

Ananas známe úplně všichni. Málo se však ví, že je velmi prospěšný lidskému organismu. Má několik pozitivních účinků, ze kterých budete nadšení!

Co v něm najdeme za zdravé věci

Ananasová šťáva obsahuje všechny vitamíny včetně vitamínů B12 a E, také 16 minerálních látek a stopových prvků. Dále se ve šťávě ve vysoké míře nachází enzym bromelin, a tak je ananas jedním z nejlepších přírodních léčiv. Bromelin pečuje o tělo a eliminuje lidské jedy (homotoxiny). Ty se potom neukládají do cyst, výrůstků a tumorů a také se nenavazují na ukládané tuky, které vytvářejí tukové „polštáře“ deformující naši postavu. Bromelin je také protizánětlivá látka.

Ananas a léčivé účinky

Léčivé účinky ananasu

1. Působí proti pigmentovým skvrnám – namočte vatu do ananasové šťávy a potírejte jí pigmentové (takzvané stařecké) skvrny, ty se zesvětlí a někdy i úplně ztratí.

2. Příznivě ovlivňuje funkci slinivky břišní a střev.

3. Snižuje krevní tlak a rozpouští usazeniny na cévní stěně.

4. Ničí bakterie vyvolávající průjem.

5. Detoxikuje tělo.

6. Brání nadměrnému zadržování vody v těle.

7. Zlepšuje spalování tuků.

8. Čistí ledviny a močové ústrojí.

9. Funguje podobně jako protizánětlivé léky typu Ibuprofen nebo Acylpyrin.

10. Ananasová šťáva prý povzbuzuje sexuální touhu.

Ananas má být zralý

Pozor! Každý skorolék má i své nežádoucí účinky

Nezralé plody obsahují zvýšené množství kyselin, které mohou narušit zubní sklovinu. Není dobré jíst ananas při žaludečních obtížích, zvýšené množství kyselin, především v nezralých plodech, může podráždit žaludek a jeho sliznice. V těhotenství se konzumace ananasu a jeho šťávy nedoporučuje. Ananas také může u některých citlivých osob vyvolat alergickou reakci.

Když jíte ananas, on jí vás

To zní divně, že ano. Ale je to pravda. Dobrý a zralý ananas obsahuje i látky, které nám mohou lehce naleptávat jazyk. Když včas nepřestaneme jíst, nebo ananas neprokládáme něčím dalším, můžeme mít pocit, že nám povrch jazyka mizí. Takže, kdo nám ho „sežral? 🙂


Bylinky a přirozené přírodní doplňky znaly už naše pra pra pra babičky. Poslední dobou je znovuobjevujeme. Takže pojďte si přečíst něco o cbd olejích a dalších léčivých účincích konopí. Víte, že bylinky mají blahodárný vliv na vlasy i pleť? Nebo že spoustu bylinek obsahují i některé vyhlášené alkoholy – ale tady pozor – s léčivým účinkem to asi nebude moc divoké 🙂

A další co by vás mohlo zaujmout:

7 pilířů japonské kuchyně

10 zábavných faktů o banánech

Nejlepší přírodní prášky na spaní

Znáte exotické ovoce

Podobné články