Varadero

Varadero Zdroj: Profimedia.cz

Playa Paraiso
Baracoa
Cayo Santa María
Playa Ancón
Cayo Rico
10
Fotogalerie

TOP 10: Nejkrásnější pláže Kuby

Když se řekne dovolená v Karibiku, v mysli vám pravděpodobně vyskočí bílé písečné pláže, koktejly a palmy. My se za těmito lákadly vydali do kolébky rumu, mojita a doutníků. Přinášíme výběr nejkrásnějších kubánských pláží, na nichž možná rozjímal nad svými díly i samotný Ernest Hemingway.

Varadero

Asi nejznámější kubánské letovisko Varadero na poloostrově Hicacos je vyhledávaným turistickým cílem. Jeho výhodou je krátká vzdálenost od hlavního města Havany a také možnost společenského a sportovního vyžití. Ve Varaderu na vás čeká přes dvacet kilometrů bělostného písku a nádherné plážové promenády. Pokud však toužíte po tichém relaxu, raději se vydejte jinam, klidu si tu kvůli místním zábavním střediskům moc neužijete.

Playa Paraiso

Jestli si nějaká pláž zaslouží označení ráj, je to právě playa Paraiso určená pro dobrodruhy, kteří chtějí opustit pevninu a prozkoumat některé z malých ostrovů ležících na jihu Kuby. Tento skvost najdete na Cayo Largo, druhém největším ostrově souostroví Canarreos. A přestože se playa Paraiso pravidelně umisťuje v žebříčku nejkrásnějších pláží nejen na Kubě, neodráží se to na počtu turistů, kteří sem hledají cestu spíš výjimečně.

Baracoa

Město Baracoa, které se nachází nedaleko východního cípu ostrova, se může pochlubit nejen působivými plážemi, ale také pestrou historií, jedinečnou kubánskou atmosférou a rozsáhlými plochami bujného deštného pralesa. Z pláží doporučujeme navštívit playa Maguana, máte-li však chuť odpočinout si bez rušení, vydejte se na playa de Nibujón. A pokud máte čas, zajeďte si na jih pobřeží na nebeskou playa Manglito a zaparkujte na břehu u malé restaurace nabízející mořské plody přímo na písku, kde si můžete pochutnat na denním úlovku.

Cayo Santa María

Pláž na ostrově Cayo Santa María vyhlásil turistický server TripAdvisor v roce 2021 druhou nejkrásnější pláží na světě. Tato oblast je nazývána Rosa Blanca de los Jardines del Rey neboli Bílá růže královských zahrad, protože na těchto plážích najdete kombinaci jemného bílého písku a křišťálově čisté vody. I tady se můžete těšit na fantastickou přírodu. Krásný ostrov také nabízí rozmanité možnosti turistiky, a to zejména na jihu, kterému dominuje krajina s bujnou vegetací.

Playa Ancón

Playa Ancón je pravděpodobně nejklidnějším místem jižního kubánského pobřeží. Nachází se nedaleko Trinidadu a její jemný bílý písek a klidná, čistá voda nabízejí příjemné zpestření návštěvy provincie Sancti Spiritus. A až vás slunění přestane bavit, nedaleko pláže leží nádherná malá rybářská vesnička La Boca, kde můžete ve stínu stromů a malebných dřevěných vilek rozjímat o životě.

Cayo Rico

Milovníci zvířátek si nesmí nechat ujít pláž na nedalekém ostrůvku Cayo Rico. Kromě slunečníků, koktejlů, průzračné vody a bílého písku se tu můžete těšit na některé zástupce kubánské fauny. O pozornost návštěvníků se zde totiž ucházejí leguáni a také hlodavci z čeledě hutiovitých, kteří vzhledem připomínají nutrie. Tito roztomilí chlupáčci tu žijí s leguány v symbióze a rádi si pohrávají s jejich ocasy. Někteří dobrodruzi doporučují tuto oblast prozkoumávat na katamaránu.

Cayo Levisa

Na tento magický ostrov se snadno dostanete pouze po moři. Lodě vyjíždějí z přístavu Palma Rubia, i když nejoblíbenější a nejstylovější způsob, jak se na ostrov dopravit, je nejspíše soukromá jachta. Cayo Levisa leží v provincii Pinar del Rio a je známý především díky bohatému výskytu černých korálů, bílých písečných pláží a safírově modrým vodám. Ostrov je také oblíbeným místem šnorchlařů a potápěčů.

Playa Los Pinos

Pláž Los Pinos najdete na Cayo Sabinal, dlouhém poloostrově, který se táhne rovnoběžně se severním pobřežím. Díky její odlehlé poloze sem tolik turistů nezavítá, a šťastlivce tak čeká nádherná, nedotčená příroda. Už jen samotná cesta sem je zážitkem. Čeká vás několik kilometrů buší plnou jelenů, divokých koní a nádherně zbarvených motýlů. Jakmile se dostanete z džungle, čekají vás jen kilometry opuštěného, nedotčeného pobřeží. Vlastně si tu připadáte tak trochu jako na konci světa.

Playa Los Flamencos

Pláž Los Flamencos na ostrově Cayo Coco je známá především díky svým luxusním all-inclusive resortům. Ostrov se nachází ve střední části Kuby a je pojmenovaný podle ptáků coco (bílý ibis). Na Cayo Coco navazuje na západě Cayo Guillermo, ospalý a klidný ostrov s plážemi pro ty, kdo chtějí relaxovat a věnovat se rybaření a potápění. Na ostrově sídlí kolonie 12 000 plameňáků, kteří se zde shromažďují ke krmení a je na ně okouzlující pohled, kvůli kterému sem přijíždí většina návštěvníků.

Playa Guardalavaca

Díky jiskřivě bílému písku, zvlněným kopcům a zeleným polím plných palem, mořských hroznů a tamarindu, které zdobí okraje pláže, je Guardalavaca, ležící na jihovýchodním pobřeží, skutečným přírodním skvostem. Pláž mají rádi jak domorodci, tak turisté, což celé oblasti dodává příjemný a neskutečný autentický nádech, na rozdíl od jiných plážových měst zaměřených na čistě zahraniční klientelu. Místní podmořský svět nabízí také výborné podmínky pro šnorchlování.