Respawn opustil tvůrčí ředitel dosud neoznámené nové hry
zdroj: Foto: Electronic Arts

Respawn opustil tvůrčí ředitel dosud neoznámené nové hry

17. 1. 2022 16:50 | Bleskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Respawn proslavené sérií Titanfall a hrami Apex Legends a Star Wars Jedi: Fallen Order již nějakou dobu pracuje na úplně nové značce, o které v tuto chvíli víme jen velmi málo, alespoň nic moc konkrétního. Hovoří se o FPS plné mobility a stylu, které by mohlo dorazit v roce 2024 nebo 2025. A právě tento projekt přišel o svého šéfa.

Mohammad Alavi, který před 11 lety stál u zrodu studia Respawn Entertainment a stejně jako jeho zakladatelé tehdy přešel z Infinity Ward, kde předtím působil šest let, oznámil svůj odchod ze studia na Twitteru. V pozici šéfa nového projektu přitom nebyl ani celý rok. Situace je to pro něj hořkosladká, protože se jednak těší na své příští dobrodružství, ale zároveň opouští přátele.

Vývoj neoznámené hry bude i bez něj pokračovat. Sice to nezní, že by odcházel ve zlém, ale je to v krátké době již třetí vývojář opouštějící Respawn. Před měsícem své loučení oznámil spoluzakladatel studia Chad Grenier a vedoucí designér Jason McCord. Tak snad se za zdmi kanceláří neděje nic nekalého.

Nejnovější články