Hlavní obsah

Melrose Place po 30 letech. Divočina i za kamerou!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jak v krátkosti charakterizovat seriál, který byl v 90. letech obrovsky populární? Melrose Place (1992–1999) bylo prostě „každý s každým“. Během sedmi sérií dokázali scenáristé dát dohromady postupně všechny postavy, snad jen s výjimkou homosexuála Matt.

Článek

Melrose Place mělo docela jednoduchý děj: hrdiny byli mladí krásní Američané žijící v bytovém komplexu s bazénem, plní života a toužící po lásce a práci snů. A měli svá trápení, traumata, nejdřív je řešili celkem běžnými způsoby, časem ovšem za svými cíli neváhali jít přes mrtvoly, vydírat, podvádět a podobně. Málokdo někoho nezabil nebo u vraždy neasistoval... Kdo by si nepamatoval Alison a její problémy s pitím? Sukničkáře Michaela, který miloval šílenou Kimberly? Intrikánku Amandu a její sexy kostýmky?

Ve své době byli všichni herci hvězdami. Jak vypadají dnes a co po třiceti letech dělají? Zajímavé je, že se mnozí potkali před kamerou i v jiných projektech. A ještě zajímavější je, kolik reálných párů během seriálu vzniklo.

Heather Locklear (60)

Herečka byla do seriálu obsazena, aby zvedla sledovanost. Postava se jménem Amanda Woodward byla ve své době prototypem mrchy. Krásná a chladná majitelka reklamní agentury, která do Los Angeles utekla před násilnickým manželem, se časem stala majitelkou celého bytového komplexu. Byla postrachem všech žen, muži po ní šli jak smyslů zbavení. Jejím osudovým se stal doktor Peter Barns, s jeho představitelem, Jackem Wagnerem, se dala Locklear dohromady v osobním životě a byli dokonce i zasnoubení.

Pár se ale nevzal, následovalo několik divokých vztahů s rockery, s Richiem Samborou (62) má dceru Avu (24). Herečka v posledních letech střídá vzlety a pády, na červeném koberci vypadá vždy báječně, občas ji ale paparazzi zachytí v méně lichotivých situacích (např. oteklou s kocovinou nebo zatčenou po obvinění z domácího násilí na partnerovi).

Foto: Profimedia.cz

Její nohy v minisukni kdysi nedaly spát mnoha divákům, ona si v tomto stylu oblékání stále libujeFoto: Profimedia.cz

Lisa Rinna (58)

Když se rozdával sex appeal, šla si představitelka Taylor McBride několikrát přidat. Plné rty, hříva tmavých vlasů a postava jak do reklamy i krátce před šedesátkou. V seriálu uměla zamíchat kartami, zajímali ji zejména doktoři. Byla totiž bývalou (a tak trochu posedlou) švagrovou Petera Barnse a s doktorem Michaelem Mancinim nakonec otěhotněla.

V seriálech a reklamách se objevuje pravidelně, tančila v soutěži Dancing with the Stars v roce 2006 a je hvězdou reality show Paničky z Beverly Hills, která ukazuje život a „trápení“ rozmazlených zoufalých manželek topících se v luxusu.

Je vdaná za herce Harryho Hamlina (70) a má s ním dvě dcery, které krásu podědily a věnují se modelingu.

Foto: Profimedia.cz

Tahle dáma se toho nebojí, navíc se udržuje ve skvělé forměFoto: Profimedia.cz

Marcia Cross (59)

Původně měla mít v seriálu epizodní roli, pak se ale její bláznivá doktorka Kimberly Shaw stala jednou z hlavních postav a do děje pořádně zasáhla. Po nehodě prodělala operaci mozku, nechala vybouchnout celý dům, unesla Petera a zamýšlela unést i miminko.

Následně se stala jednou z legendárních Zoufalých manželek (2004–2012), provdala se za burzovního makléře Toma Mahoneyho (64) a má s ním 14letá dvojčata. S manželem oba překonali rakovinu, nyní se půvabná zrzka snaží šířit osvětu o očkování proti HPV viru, který oběma onemocnění způsobil. A rozhodně nevypadá, že ji brzy čeká významný věkový milník.

Foto: Profimedia.cz

V Melrose Place byla posedlá pomstou, v Zoufalých manželkách zase domácností a úklidemFoto: Profimedia.cz

Doug Savant (57)

V seriálu hrál homosexuála Matta Fieldinga, který byl důvěrníkem všech okolo a jehož deník v poslední sérii odhalil spoustu tajemství. Dobrák od kosti pracující jako sociální pracovník, kterého občas někdo pěkně zneužil. Byla to jedna z prvních postav, která v mainstreamovém seriálu otevřeně deklarovala náklonost ke stejnému pohlaví a ukazovala, jakým předsudkům musí čelit. V romantických scénách s partnerem se ovšem Matt před kamerou s partnerem ani nepolíbil, ačkoliv byl polibek natočen, tvůrci ho nakonec v obavách z reakcí konzervativní veřejnosti neodvysílali.

Herec se rolí proslavil, v seriálu našel i svoji životní lásku (představitelku Sydney, Lauru Leighton, 53) a s kolegyní Marciou Cross se později objevil v Zoufalých manželkách (jako manžel její sousedky Tom Scavo). A patří mezi pány, co zrají jak víno.

Foto: Profimedia.cz

To nejlepší, co mu Melrose Place dalo, nebyla sláva. Byla to životní láska, manželství trvá dodnes a s Laurou vychovávají dvě dětiFoto: Profimedia.cz

Josie Bissett (51)

Její postava, Jane Mancini, měla krásné manželství s doktorem Michaelem a sen stát se módní návrhářkou. Bohužel její muž byl tak trochu proutník, zahýbal jí s kolegyní, později i se sestrou. I pro ni scenáristé nachystali spoustu pletek i zápletek (byla znásilněná i obviněná z vraždy, ochrnula apod.). Mimo jiné si v seriálu začala románek s Kylem McBridem (Rob Estes, 58), který byl jejím manželem i ve skutečnosti (do roku 2006) a mají spolu dvě děti.

S kolegou Jackem Wagnerem se následně sešla před kamerou během natáčení romantické filmové série Svatební pochod (2016–2021). Půvabná blondýnka vypadá stále velmi mladistvě a šik.

Foto: Profimedia.cz

Platinová blondýnka vypadá stále jako Jane, která snila o světě módy a lásce na celý životFoto: Profimedia.cz

Grant Show (59)

Motorkář Jake Hanson byl snem většiny dam v seriálu a taky spoustu z nich miloval. O fotografku Jo Reynolds bojoval i se svým bratrem, sousedku Alison Parker přebral kamarádovi Billymu Campbellovi, byl velkou láskou Amandy, měl pletky i se Sydney a nakonec skončil se svojí dávnou láskou.

V seriálech pokračuje a je jednou z hvězd současné Dynastie (reboot původní show z 80. let), kde hraje miliardáře Blaka Carringtona.

Je podruhé ženatý a pořád velký fešák.

Foto: Profimedia.cz

Na tohohle fešáka je zub času krátkýFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám