Miroslav Macek: Každý věří tomu, čemu chce věřit

18.01.2022 9:01 | Glosa

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Každý věří tomu, čemu chce věřit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

"V pondělí ráno přišel z ministerstva zdravotnictví předem neavizovaný příkaz, že už budeme trasovat pouze lidi, narozené od roku 2004 do roku 2016 a od roku 1900 do roku 1957. Zbytek lidí trasovat nebudeme, protože v tuto chvíli na to zřejmě nejsou kapacity,” řekl Novinkám nepříjemně překvapený externí pracovník trasovacího centra.
Proč nepříjemně překvapený? Přece nová vláda jasně slíbila, že bývalý babišovský covidzmatek se nebude opakovat, a tady má přece jasně dané, koho trasovat a koho ne. A navíc dostal jasný příkaz, že k hovorům s lidmi, narozenými mezi lety 1958 a 2003, má nově připsat „nevolat“, a to s odkazem na příslušný metodický pokyn. A navíc ještě přijde jakási další specifikace podle povolání. Tak na co si stěžuje?

***

Dalila Jakupovič ukončila zápas na Australian Open, protože nemohla dýchat. Média vysvětlila, že důvodem je špatné ovzduší kvůli požárům v Austrálii. Nějak nám dramaticky přibývá sportovců s náhlými dýchacími a srdečními potížemi (včetně úmrtí) a diagnóz, stanovených médii.

Anketa

Podporujete vládní návrh, který ve volbách umožní korespondenční hlasování ze zahraničí?

2%
97%
hlasovalo: 34453 lidí

***

Už česká vláda dostala z Bruselu avizo, kolik CO2 vypustil do ovzduší výbuch sopky Hunga Tonga v Tichomoří a jak má nadále obhajovat Green Deal?

***

Česko jako předsednická země chce „komunikovat zájmy“ středoevropských zemí, prohlásil o jednom z úkolů Česka během předsednictví v Radě Evropy premiér Fiala. Zajímavý výraz pro prosazování zájmů Bruselu v Maďarsku a Polsku.

***

Není nejvyšší čas zrušit sport? Vždyť už zdaleka neplatí „kdo rychleji, výš a dál“, dnešní sport totiž totálně zničila vnášená politika.
Ale co to říkám? Sport naopak ponechme a vykopejme všechny politiky, kteří jej zasviňují. Rychle, co nejvýš a co nejdál.

***

Petr Bošnakov:
Jestliže antvaxeři měli na paní Horkou větší vliv, než její rodina, začal bych, být synem, hledat chybu u sebe. Nicméně, každý věří tomu, čemu chce věřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …