InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • J. Hrochová - mezzosoprán, M. Hroch - klavír

    Úterý 28.5 19:30 - Piano business center Lidická tř. 2331/6a, České Budějovice

  • Léčivé houby

    Úterý 28.5 18:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Omikron už drtivě převládá. Pacienty do nemocnice ale zatím neposílá

STRAKONICE – Covidová mutace omikron už o sobě dává vědět. Zatím ale jen co se týče množství vzorků, které tuto variantu potvrdily. „Z pozitivně vyhodnocených PCR testů ze vzorků našeho odběrového centra je zhruba 95 procent vzorků, které jsou vyšetřované novou metodou, nakažených variantou omikron,“ přiblížila primářka centrálních laboratoří ve Strakonicích Eva Šimečková.

 

Na počtu hospitalizovaných se zatím nově převládající mutace neprojevila. Ve strakonické nemocnici bylo v pondělí 17. ledna sedm pacientů s covidem, o jednoho více než týden předtím. Šest jich je na plicním oddělení, jeden na ARO. „Pacient na ARO již není pozitivní, ale na oddělení leží kvůli komplikacím po prodělaném onemocnění covid-19," zmínil šéf očkování Michal Pelíšek.

Očekává nemocnice v této souvislosti, že nadcházející fáze nákazy bude pro zdravotníky méně náročná, nebo se naopak obává přibývajících covidových pacientů? „Počty nakažených v populaci rostou. V předešlých vlnách to bylo tak, že počty hospitalizovaných začaly narůstat zhruba dva týdny poté, co začaly růst počty nakažených. Rozhodující by tedy mohl být příští a přespříští týden," nastínil Michal Pelíšek.

Zásadní roli sehraje podle něj proočkovanost populace, která je z jeho pohledu v České republice stále nízká. „Například v Dánsku, kde je vysoká proočkovanost, se aktuální omikronová vlna v nemocnicích prakticky neprojevila," dodal.

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Pavlína 

    Reagovat

     

    Děkujeme za vše, co pro nás, obyčejné človíčky děláte, Pane Hejtmane!

    Vloženo 18.1.2022 16:59:50

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Komedie

    Vloženo 18.1.2022 15:03:41

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Už jí máš? Nekecej :))

      Vloženo 18.1.2022 16:54:46

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace