3 destinace v Evropě, kam zajet na jarní prázdniny. Váš Instagram je bude milovat

leden

18

2022

3 destinace v Evropě, kam zajet na jarní prázdniny. Váš Instagram je bude milovat

| 2022-01-18T12:58:32+00:0018. leden 2022 | #cestování#instagram#Inspirace#světáci |

Přestože pandemie cestování trochu utlumila, ale na letiště se příznivci cestování hrnuli už loni a je pravděpodobné, že navzdory nový variantám viru nebudou lety ani mezinárodní vlaky v dohledné době výrazneji omezeny.

Zde jsou tři města, z nichž některá nejsou příliš okoukaná a je skvělé se tam na jaře vydat. Užijete si atmosféru a váš Instagram bude přetékat pochvalnými komentáři.

Burgos, Španělsko 

Burgos je velkolepé staré královské město. Hned devět španělských králů a královen je zde pohřbeno v klášteře Monasterio de las Huelgas na okraji města. Opravdu nádherné město s mnoha kláštery a degustačními vinárnami, které vám naladí zcela jiné vibrace a na dlouhou dobu pozmění váš život.

Co tam dělat: Nachází se zde jedna z nejkrásnějších gotických katedrál v Evropě, která byla zapsána na seznam světového dědictví UNESCO. Paříž bledne závistí. Pokud máte rádi unikátní výstavy, tak jednou z novějších atrakcí Burgosu je vynikající Muzeum evoluce člověka, které se nachází naproti katedrále přes řeku Arlanzon.

Comské jezero, Itálie

Než si začnete stěžovat, že je Como je drahé a k prasknutí narvané turisty, koukněte na tohle: na jaře je tato destinace mnohem, mnohem méně navštěvovaná turisty než v létě. Ano, je to trochu snobské, ale je to jedno z nejkrásnějších míst v Itálii a možná v Evropě, s bujnými horami svažujícími se k vodě, vesničkami v italském stylu a sídly z období Belle Epoque.

Co tam dělat: Plavte se trajektem do vesnice Bellagio, nebo pokud vás zajímá architektura, prohlédněte si pozoruhodná palácová sídla u jezera, objevte místa jako Villa del Balbianello a Villa Carlotta. 

Tallinn, Estonsko

Tento skrytý klenot je stále velmi nedoceněnou destinací, zejména s klesající teplotou. Možná nevíte že zde mají jeden z nejlepších vánočních trhů v Evropě, samozřejmě v historické části města města zapsané na seznamu UNESCO. Město leží na pobřeží Baltského moře, přes Finský záliv od Helsinek a východně od Petrohradu a vlivy těchto kultur se zde mísí. Jeho strategická poloha odedávna přitahuje lidi k jeho břehům a město je nyní stále oblíbenějším turistickým cílem. Zajeďte tam, než to bude druhá Praha.

Co tam dělat: Užít si to! Je to přístavní město s evropským nádechem a přesto trochu exotické, s dostupnými cenami. A rozhodně ochutnat místní rumovou specialitu Vana Tallinn.

 

Images by scanrail, dreamstime and Getty

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.