Svlékne Oscar sešívaný dres? Podle liberijského novináře má zájem Trabzonspor. A nabízí skoro sto milionů!

Svlékne Oscar sešívaný dres? Podle liberijského novináře má zájem Trabzonspor. A nabízí skoro sto milionů!

Jindřich Trpišovský si zakládá na tom, že má v kádru všechny posty minimálně zdvojené. Na levé straně obrany mu nicméně v tuto chvíli roste problém. Jan Bořil je dlouhodobě zraněný, na Oscara Dorleyho zase letí laso z Turecka.  

Tři a půl milionů eur má - podle na Twitteru zveřejněné informace liberijským novinářem T. Kla Wesleym jr. - znít nabídka lídra turecké nejvyšší soutěže Trabzonsporu na levého beka Slavie Oskara Dorleyho. Podle aktuálních spekulací se v Edenu možné transakci nebrání, před vlastním jarním útokem na titul si nicméně chtějí nejprve zajistit náhradu. Na pozici levého beka jsou totiž při aktuálních zdravotních problémech Jana Bořila abnormálně zranitelní.

Jako střední záložník s obrovským akčním rádiem přicházel před dvěma a půl lety z Liberce do Edenu liberijský fotbalista Oscar Dorley. Během 73 zápasů v sešívaném dresu (ve kterých zaznamenal tři góly a osm asistencí) jej Jindřich Trpišovský se svým týmem přetransformovali v moderního levého beka. A na této pozici Oscar odehrál patnáct ligových zápasů podzimu a dalších šest v Konferenční lize. A zaujal turecký Trabzonspor. Klub od Černého moře hledá po předsezónním odchodu Filipa Nováka trvalou záplatu na pozici a podle tweetu obvykle solidně informovaného liberijského novináře má zájem právě o slávistu.

Slavia by tak čelila problému, kde získat náhradu. Během zimní přestávky se sice nejprve spekulovalo, že Jaroslav Tvrdík a Jiří Bílek jednají se Mladou Boleslaví o možném transferu podzimní komety, jedenadvacetiletého Davida Juráska, který na podzim v kádru Karla Jarolíma zářil, tento transfer však - stejně jako zájem Slavie o jeho spoluhráče Daniela Filu - pro tuto chvíli vyčpěl do ztracena. Vrátí se Slavia s vyšší nabídkou k jednacímu stolu s Boleslaví? Nebo mají slávisté opět vybranou náhradu v zahraničí jako v případě Alexandera Baha?

zdroj: Sport.cz