Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Krejčíková si v Austrálii vylepšila osobní maximum a je v 3. kole. Martincová končí

Ač je vítězkou Roland Garros, na Australian Open Barbora Krejčíková nikdy příliš daleko nedošla. Čtvrtá nasazená hráčka turnaje si proto letos vytvořila v Melbourne osobní maximum, když postoupila do 3. kola. Wang Si-jü porazila 6:2, 6:3. To stejné se naopak nepodařilo Tereze Martincové, která prohrála 2:6 a 6:7 s Italkou Camilou Giorgiovou. Česká tenistka zdramatizovala koncovku druhého setu, ale do rozhodující sady duel s turnajovou třicítkou nedotáhla.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Hamish Blair

Vítězka loňského Roland Garros Krejčíková po hladkém postupu přes zkušenou Andreu Petkovicovou tentokrát narazila na dvacetiletou vytáhlou Číňanku ze druhé stovky světového žebříčku, která se do hlavní soutěže dostala na divokou kartu.

"Bylo to opravdu těžké. Je to hráčka, která je na vzestupu. Je to levačka, je velmi nebezpečná, dobře podává. Jsem opravdu šťastná, jak jsem dnes hrála, a těším se, že budu hrát další zápas," řekla česká jednička v rozhovoru na kurtu.

V utkání si sice třikrát prohrála podání, ale sedmkrát byla úspěšná na příjmu. To jí zajistilo pohodlné vítězství a v dalším kole duel s někdejší grandslamovou šampionkou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.

"Těším se, že budu hrát další zápas. Miluji to tady, v Austrálii, je to moje oblíbená destinace. Těším se, že se s ní utkám. Uvidím, na jaké úrovni jsem," poznamenala Češka k duelu s turnajovou šestadvacítkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková na AO postupuje, Martincová vypadla ve 2. kole

Martincová, která hrála s tejpem pod bolavým kolenem, proti agresivním úderům Giorgiové dlouho měla minimum šancí. První brejkboly si vypracovala až na začátku druhého setu, ale ve druhé hře ani jeden ze čtyř neproměnila.

Naopak dvakrát přišla o podání a Giorgiová za stavu 6:2 a 5:2 podávala na ukončení zápasu. Neuspěla, a když se jí totéž přihodilo za stavu 5:4, Martincová vyrovnala na 5:5. Set dospěl do tie-breaku, v němž měla Italka navrch a výhrou 7:2 si zajistila postup.

Sedmadvacetiletá Češka viděla šanci ve dvanáctém gamu. "Vedla jsem 6:5 a 30:0, ona slušně servírovala, za stavu 30:15 jsem se snažila jít do returnu druhého servisu, trefila jsem pásku. V tie-breaku rozehrála výborně začátek a nedala mi moc možnost, abych něco vymyslela," řekla serveru iDNES.cz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články