Nejlepší UFC knockouty roku 2021 (část 2.)

Nejlepší UFC knockouty roku 2021 (část 2.) zdroj: Profimedia

Někdy je na KO zapotřebí precizní technika a načasování, jindy ryzí síla a občas se k tomu musí připočíst také trocha štěstí. V UFC loni o knockouty nouze nebyla, pojďte si s námi připomenout ty nejlepší.

*načtení některých videí může chvíli trvat

I ve druhém čtvrtletí loňského roku byla v oktagonu UFC k vidění spousta skvělých knockoutů, pojďme si tedy připomenout ty nejlepší z nich.

Duben

Z dubnových KO asi nejvíce vyčnívá Usmanova bomba, kterou totálně vypnul rivala Jorgeho Masvidala. Ten později zažertoval, že úder byl tak krásně provedený, až z něho udělal šampionova fanouška.

Blýskla se ale také Usmanova týmová kolegyně Rose Namajunas, když nečekaným higkickem sesadila z trůnu šampionky Weili Zhang.

Syrský obr s německým pasem Jarjis Danho potvrdil, že v těžké váze často stačí jedna dobře trefená rána a je konec.

Kopy jsou prostě dvousečná zbraň, a když je neprovedete dostatečně rychle a nečitelně, může se stát, že sami na sebe nalíčíte past. Tony Gravely přesně díky tomu zvítězil TKO.

Květen

Šílený loket z otočky, kterým se v UFC blýskl Jiří Procházka samozřejmě nesmí chybět. Dominick Reyes si kromě porážky KO odnesl také několik zlomenin v obličeji a od té doby zatím nezápasil.

O nynějším šampionovi lehké váhy se občas povídá, že prý nemá srdce bojovníka. Každý kdo ale viděl bitvu Oliveira versus Chandler musí uznat, že Brazilec se nevzdává. V prvním kole doslova utekl hrobníkovi z lopaty a ve druhém Američana poslal k zemi.

Tohle bylo jedno z těch nejdivnějších KO, jaké kdy byly v oktagonu k vidění. Barboza sice trefil, ale Burgosovu mozku až se zpožděním několika sekund došlo, že už toho má dost a šel k zemi.

"Nejlepší kopáč v UFC", tak se nazval Gruzínec Chikadze a nutno uznat, že jeho "giga kick" na játra je velmi účinná zbraň.

Červen

O tom, že Veterán Matt Brown má v zadní ruce ještě pořád šílenou pecku, se v kleci přesvědčil Dhiego Lima.

Pro Terrance McKinneyho by loňský rok asi nejlépe vystihlo slovo znovuzrození. Oklepal se ze dvou tvrdých porážek, který utržil v roce 2019, přidal 3 rychlé knockouty a přišlo laso z UFC. Nezklamal, Matta Frevolu sestřelil za pouhých 7 vteřin a do budoucna se od něj očekává všechno jen ne nudné zápasy.

Parádní "giga kick" se povedl Marcinu Prachnio z Polska, Villanueva neměl šanci pokračovat.

Pokračování v následujících dnech...

Zdroje:  UFC

Nejnovější články