Ve čtvrtek budou na Australian Open hrát tři Češi

foto Česká teniska Marie Bouzková v 1. kole Australian Open.

Melbourne - Tři čeští tenisté ve čtvrtek nastoupí k zápasům druhého kola dvouhry na grandslamovém Australian Open. Na kurtech v Melbourne nastoupí Markéta Vondroušová, Marie Bouzková a Tomáš Macháč.

Stříbrná olympijská medailistka Vondroušová, která je nasazená jako jednatřicítka, se utká s ruskou vrstevnicí Ljudmilou Samsonovovou. S tou se střetla jen loni na turnaji v Berlíně a prohrála ve dvou setech. Jejich duel začne hodinu po půlnoci na kurtu číslo sedmnáct.

Jako první je naplánovaný také Macháčův zápas s Maximem Cressym, jímž začne program na třináctce. Kvalifikant Macháč bude tentokrát čelit čtyřiadvacetiletému Američanovi, jemuž patří ve světovém žebříčku 70. místo. Bouzková se o první postup do třetího kola grandslamu utká s Estonkou Kaiou Kanepiovou. Jejich duel bude třetí v pořadí na dvorci číslo sedm.

Čtvrteční program (začátky v 1:00 SEČ):

Arena Roda Lavera: Cornetová (Fr.) - Muguruzaová (3-Šp.), Wang Sin-jü (Čína) - Sabalenková (2-Běl.), 4:30 Majchrzak (Pol.) - De Minaur (32-Austr.), 9:00 Kyrgios (Austr.) - Medveděv (2-Rus.), Halepová (14-Rum.) - Haddadová Maiaová (Braz.).

Arena Margaret Courtové: Kontaveitová (6-Est.) -Tausonová (Dán.), Baptisteová (USA) - Inglisová (Austr.), Baez (Arg.) - Tsitsipas (4-Řecko) , 9:00 Koviničová (Č. Hora) - Raducanuová (17-Brit.), Johnson (USA) - Sinner (11-It.).

Arena Johna Caina: Šwiateková (7-Pol.) - Petersonová (Švéd.), Tiafoe (USA) - Fritz (20-USA), Čang Šuaj (Čína) - Rybakinová (12-Kaz.), 7:30 A. Murray (Brit.) - Daniel (Jap.).

Kurt č. 7, 3. zápas: Kanepiová (Est.) - Bouzková (ČR).

Kurt č. 13, 1. zápas: Macháč (ČR) - Cressy (USA).

Kurt č. 17, 1. zápas: Vondroušová (31-ČR) - Samsonovová (Rus.).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 25.04.2024 ČTK

Reklama

10°C

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 7°C

Celá předpověď