Vesmír Star Treku nemá hranice: Nové seriály a filmy

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Star Trek je sci-fi fenomén, který nemá hranice stejně jako vesmír, kde se odehrávají příběhy z jeho filmů a seriálů. Po více než 50 letech od premiéry prvního dílu vznikají další nové seriály a filmy: Discovery, Podivné nové světy (Strange New Worlds), Picard, Fenomén (Prodigy), Lower Decks, Section 31, Starfleet Academy - sleduj trailery, prohlížej foto a zjišťuj novinky i data premiér!

Nejslavnější sci-fi seriál Star Trek se začal vysílat už v roce 1966 a stal se z něj  fenomén, který se rozšířil do filmů, her, komiksů, knížek… dokonce i do virtuální reality. Tvůrci Star Treku zkoumají hranice vesmíru už přes pět desetiletí. A budou i nadále. Jejich plánem je, aby byl pořád nějaký nový Star Trek.

Jaké seriály a filmy se připravují? Kdy budou mít premiéru nové série. A co už končí? Tohle je nová generace současných seriálů z vesmíru Star Treku:


Star Trek: Discovery

Video se připravuje ...

Star Trek: Disvovery - trailer nového seriálu • Zdroj: Netflix

premiéra: 2017 (5. série 2023
)

herci: Soneequa Martin-Green, Doug Jones, Mary Wiseman, Anthony Rapp

Discovery je vlajková loď současných seriálů z vesmíru Star Treku. Příběh začal asi 10 let před původním Star Trekem, kdy se k velení vesmírné lodi Enterprise dostal Kapitán Kirk. A pak skočil o nějakých tisíc let do budoucnosti! Čtvrtá série měla nedávno premiéru a počítá se ještě s pátou, která má mít premiéru v roce 2024 a bude poslední.

Star Trek: Discovery - Nejslavnější sci-fi seriál je zpátky

Star Trek: Discovery - Nejslavnější sci-fi seriál je zpátky

Star Trek: Fenomén

Star Trek: Prodigy

premiéra: 2021 (2. série 2023)

herci: Brett Gray, Ella Purnell, Jason Mantzoukas, Angus Imrie, Kate Mulgrew

Třetí animovaný seriál v historii Star Treku je první, o kterém se zároveň mluví jako o Star Treku pro dětské diváky. Ale dobrodružný příběh o partě mimozemských dětí na palubě vyřazené vesmírné lodi je samozřejmě vhodný pro celou rodinu. Kromě toho, kdo by si chtěl nechat ujít návrat kapitánky Janewayové z Voyageru? Druhá série má mít premiéru později v roce 2023, dokonce se uvažuje o celovečerním filmu. K seriálu navíc vznikla hra Supernova, ve které se můžete zapojit přímo do akce.  

5 hvězdných vůdců: Každý Star Trek má svého kapitána

5 hvězdných vůdců: Každý Star Trek má svého kapitána

Star Trek: Picard


premiéra: 2020 (3. série 2023
)

herci: Patrick Stewart, Allison Pill, Isa Briones, Harry Treadaway, Michelle Hurd, Jeri Ryan

Druhý nejslavnější kapitán Star Treku hned po Kirkovi už je sice dědečkem ve výslužbě, to mu ale nebrání, aby znovu bojoval za Dobro, když ho vesmír potřebuje. Picard volně navazuje na veleúspěšný seriál Star Trek: Nová generace, a od začátku se v něm objevuje i oblíbená postava Sedmé z devíti, která patří k nejznámějším hrdinům Voyageru. Děj se odehrává asi 20 let poté a ve třetí sérii se vrací prakticky celá slavná posádka Picardovy Enterprise.

Star Trek: Picard můžete sledovat na Prime Video >

Star Trek: Lower Decks

premiéra: 2020 (4. série 2023)

herci: Tawny Newsome, Jack Quaid, Noël Wells, Eugene Cordero, Dawnn Lewis, Jerry O'Connell

Star Trek jako komediální animovaný seriál ve stylu Simpsonových nebo Futuramy? Ano! Producent a scenárista Mike McMahanovi, který pracoval na kultovním kresleném komediálním sci-fi seriálu Rick a Morty, se považuje za fanouška Star Treku. Ale je to taky docela velký vtipálek.

Star Trek: Lower Decks se zaměřuje na každodenní útrapy a dřinu níže postavených členů posádky. Název Lower Decks znamená „nižší paluby“. Už vznikly tři série, premiéra čtvrté se chystá na rok 2023 a někteří z animovaných hrdinů se poprvé objeví v hrané podobě v druhé řadě seriálu Strange New Worlds!

Star Trek: Lower Deck na Prime Video >

Simpsonovi navždy! Nejdelší animovaný seriál je nekonečná zábava

Simpsonovi navždy! Nejdelší animovaný seriál je nekonečná zábava

Star Trek: Podivné nové světy

Star Trek: Strange New Worlds

premiéra: květen 2023 (2. série 2023)

herci: Anson Mount, Rebecca Romijn, Ethan Peck, Babs Olusanmokun, Christina Chong, Celia Rose Gooding

Kapitán Pike velel vesmírné lodi Enterprise už před legendárním Kirkem, ale v původním seriálu jsme si ho moc neužili. Změna je život. Potom, co se Pike stal nejoblíbenějším novým hrdinou druhé série Discovery, se dočkal vlastní velké show, ve které nechybí ani další známé postavy včetně Spocka. Podivné nové světy je prvotřídní epizodní sci-fi, které dokonale oprášilo a zmodernizovalo koncept prvního Star Treku. Druhá série bude mít premiéru v létě 2023.

Star Trek: Strange New Worlds je na SkyShowtime

Star Trek: Short Treks 


premiéra: 2018


„Krátké výpravy“ -  tak se dá přeložit název mini seriálu uzavřených epizod, ve kterých se často objevují hrdinové Star Treku: Discovery. Jedna z epizod představuje důležitou vedlejší postavu, jiná odhaluje minulost mimozemského prvního důstojníka pana Saru. Další zachycuje první den legendárního Spocka na palubě vesmírné lodi Enterprise. Dvě jsou dokonce animované. Seriál funguje na principu sci-fi antologie povídkových jednohubek pro fanoušky Star Treku. Zatím vznikly dvě řady.

Star Trek pro nové generace: Sci-fi fenomen starší než vaši rodiče

Star Trek pro nové generace: Sci-fi fenomen starší než vaši rodiče

Star Trek: Section 31

Star Trek: Section 31 •  Paramount Pictures

premiéra: datum bude oznámeno

herci: Michelle Yeoh

Section 31 je tajná jednotka zpravodajské služby Hvězdné flotily, která neváhá využívat k dosažení cílů i poněkud (nebo velmi) pochybné metody. Od té doby, co se objevila v prvních epizodách Star Treku: Discovery, se mluvilo o vzniku samostatného seriálu. Ten v průběhu let vykrystalizoval do podoby právě připravovaného filmu. Hlavní hrdinkou bude tajuplná Phillippa Georgiou, kterou si stejně jako předtím zahraje Michelle Yeoh. Datum premiéry zatím nebylo oznámeno.

Star Trek: Starfleet Academy

Star Trek: Starfleet Academy •  Paramount

premiéra: datum bude oznámeno

herci: obsazení bude oznámeno

Starfleet Academy je vysoká vojenská škola Hvězdné flotily, kterou musí úspěšně absolvovat každý, kdo chce sloužit třeba na palubě vesmírných lodí Enterprise nebo Voyager. Nápad natočit cokoliv, co se bude odehrávat v prostorách akademie, je starší než všechny nové Star Trek seriály. Zrodil se ještě před premiérou filmu Star Trek IV: Neobjevená země.

Tehdy se uvažovalo, že by to byl film. Dnes se chystá seriál o skupince mladých kadetů, kteří pod přísným dohledem instruktorů zjišťují, co znamená být důstojníkem Hvězdné flotily. Přátelství, rivalita, první lásky a nový nepřítel, který ohrožuje nejen Akademii ale i celou Federaci, jsou na pořadu dne.

Star Trek 4: Bude další film?

Po několika letech neoficiálních příprav bylo potvrzeno, že se pracuje na dalším filmovém Star Treku. Můžeme mu říkat Star Trek 4, protože naváže přímo na předchozí tři díly Star Trek, Star Trek: Do temnoty a Star Trek: Do neznáma, které se odehrávají v alternativním vesmíru - tzv. Kelvin Timeline.

Herci Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg, Karl Urban a John Cho v rolích kapitána Kirka, jeho prvního důstojníka Spocka, poručice Uhury a dalších se mají vrátit. Nový film znovu produkuje J. J. Abrams, který má na svědomí také trilogii Star Wars: Síla se probouzí, Poslední z Jediů a Vzestup Skywalkera. Přesto to v současnosti vypadá, že se přípravy zadrhly.

Star Trek: 10+ zajímavostí z vesmíru padesátiletého sci-fi fenoménu

Star Trek: 10+ zajímavostí z vesmíru padesátiletého sci-fi fenoménu

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud