Květoslav Šimek
19. ledna 2022 • 12:50

Vítkovická dominance! Klub ovládl obě florbalová finále Poháru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalový klub 1. SC TEMPISH Vítkovice ovládl oba finálové duely Českého poháru v Chomutově. Ženy porazily Chodov 3:2, přestože ještě 16 vteřin před koncem základní části prohrávaly. Muži zvítězili nad Spartou 6:4 a slaví čtvrtý pohárový triumf. „Pro klub je to super úspěch,“ radoval se vítkovický trenér Pavel Brus. Ostravané si z Chomutova vezou i dotaci 225 tisíc korun. Muži za pohárové vítězství inkasovali 150 tisíc korun, ženy 75 tisíc.



Vítkovičtí florbalisté ovládli Český pohár už v letech 2012, 2016 a 2018. Spartě sice v aktuální sezoně dvakrát podlehli, ale v pohárovém vrcholu jí nedali šanci. Po gólech Adama Delonga, Martina Gattnara, Adama Zubeka, Jiřího Besty, Marka Matejčíka a Matyáše Šindlera zvítězili 6:4. Parádní práci v bráně odvedl Lukáš Souček.

„Proti Spartě jsme si věřili, víme, jak ty dva zápasy probíhaly,“ komentoval vítkovický útočník Marek Matejčík, který se podílel na polovině bodů (1+2). „Poprvé jsme měli hromadu nemocných, podruhé se nám zápas hrubě nepovedl. Teď můžeme být spokojení. Jsem rád, že Vítkovice mají pohár, je to pro nás pobídka do další práce. Jsem šťastný! Pro mě osobně je to zadostiučinění, je to moje první trofej po návratu do Vítkovic.“

Florbalový klub 1. SC TEMPISH Vítkovice ovládl oba finálové duely Českého poháru v Chomutově
Florbalový klub 1. SC TEMPISH Vítkovice ovládl oba finálové duely Českého poháru v Chomutově

Podle trenéra Pavla Bruse bylo motivací i předchozí vítězství žen. „Když vyhrají holky, je to těžší, protože by si nás pak dobíraly, kdyby se to nepovedlo i nám,“ usmíval se Brus. „Věříme, že nás to po nepřesvědčivých výkonech v základní části Superligy nakopne do play off.“

Vítkovické ženy proti Chodovu znovu ukázaly, jak silný a sebevědomý mají tým. Prohrávaly 0:2 a ještě 16 vteřin před koncem ztrácely o jednu branku. Při hře bez brankářky vyrovnala 15 vteřin před sirénou Barbora Husková. A prodloužení rozhodla svojí druhou finálovou trefou kapitánka Denisa Ferenčíková. „Nebyl to zdaleka první zápas, který se nám povedlo takhle otočit. I proto si věříme a hrajeme do posledních vteřin,“ radovala se Ferenčíková.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud