Hlavní obsah

Dubaj je nejoblíbenější světovou destinací

Dubaj je nejpopulárnější destinací na světě. Alespoň podle ocenění Travelers‘ Choice cestovatelského portálu TripAdvisor, kde o výsledcích rozhodují sami uživatelé. Na dalších příčkách se umístily Londýn, Cancún, Bali, Kréta či Řím. Praha získala 19. příčku, avšak pouze v rámci evropských destinací.

Foto: Profimedia.cz

Dubaj je nejpopulárnější destinací světa.

Článek

„Dubaj je destinací, kde se míchá moderní kultura s historií, dobrodružství s prvotřídním nakupováním a zábavou. Zaskočte si na představení do Dubajské opery, prohlédněte si centrum z vrcholu Burdž Chalífy a odpoledne prožijte podél Dubai Creek na trzích se zlatem, textilem a kořením,“ láká do populárního města ve Spojených arabských emirátech server TripAdvisor.

Dubaj proslula futuristickými stavbami, mimo jiné nejvyšším mrakodrapem na světě, hotelem ve tvaru plachetnice, ostrovy ve tvaru palmy a dalšími unikáty. Populárními aktivitami jsou také výlety do pouště nebo nakupování v ohromném obchodním centru Dubai Mall, kde není vůbec těžké se ztratit a nachodit několik kilometrů.

Aerolinky opět vyslaly letušku do 828 metrů. I s největším dopravním letadlem

Cestování

Na druhé příčce se umístil Londýn, který dlouho žebříčku nejpopulárnějších destinací kraloval. Loni byl však sesazen indonéským ostrovem Bali. To skončilo letos čtvrté. Třetí je mexické letovisko Cancún, pátý řecký ostrov Kréta. První desítku pak uzavírají Řím, Cabo San Lucas v Mexiku, Istanbul, Paříž a Hurghada.

Praha mezi nejlepšími v Evropě

Mezi zbylými patnácti destinacemi nejsou nikterak překvapiví zástupci. Jde o jedny z nejnavštěvovanějších měst či míst světa, například o Barcelonu, Marrákeš, Singapur, Edinburgh, Florencii, Bangkok, Rio de Janeiro nebo Las Vegas. Kompletní žebříček najdete zde.

Populární destinace lze dále rozdělit na jednotlivé světové regiony. Mezi evropskými městy, která se nedostala do hlavního světového žebříčku, jsou Madrid, Lisabon, Amsterdam, Athény, Porto, Benátky nebo Praha, která z 25 evropských destinací obsadila 19. pozici. Za českou metropolí jsou ještě Budapešť, Krakov či Dublin.

Mezi nejpopulárnějšími africkými destinacemi figurují třeba Nairobi, Mauricius či Kapské Město, asijský žebříček doplňují Káthmándú, Hanoj či Peking. Oblasti jižního Pacifiku dominují novozélandský Queenstown, ostrov Bora Bora ve Francouzské Polynésii, největší novozélandské město Auckland nebo australské metropole Gold Coast, Hobart a Sydney.

O pořadí v cenách Travelers‘ Choice rozhoduje algoritmus, který analyzuje uživatelské recenze. O vítězích tedy v podstatě rozhodují sami návštěvníci portálu TripAdvisor svým hodnocením. Destinace jsou první vyhlašovanou kategorií, ty další jsou zveřejňovány v průběhu roku a jde o nejlepší pláže, národní parky, aerolinky, ale také hotely a podniky.

V nočním Lisabonu se zpívá o životě i nešťastných láskách

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám