Kapela Rybičky 48 svým fanouškům nadělila dárek pod stromeček. Vydali píseň Dvě deci vína

Hudebníci z pop-punkové kapely Rybičky 48 na Vánoce obdarovali své fanoušky. Na Štědrý den vydali videoklip k novému singlu Dvě deci vína.
Kapela Rybičky 48 na Vánoce potěšila své fanoušky. Vydala videoklip k novému singlu Dvě deci vína.

Česká popová kapela Rybičky 48 z Kutné Hory, kterou tvoří Kuba Ryba, Petr Lebeda, Ondra Štorek a Michal Brener, si pro své fanoušky na Vánoce připravila originální dárek. Na Štědrý den hudebníci vydali videoklip k novému singlu Dvě deci vína. O žádný romantický vánoční příběh se však nejedná. „Vlastně by to měla být lehká zpověď postaršího sukničkáře, umělce, který i v milování se ženou našel cosi uměleckého,“ komentoval píseň zpěvák, baskytarista a zakládající člen kapely Kuba Ryba.

Ve videoklipu si přitom zahrála celá řada známých herců či zpěváků. „Můžete se těšit nejen na nás, ale i na Michala Dlouhého, Hanu Vágnerovou nebo Michala Malátného,“ napsali na svém instagramovém profilu krátce po vydání klipu. Ten nyní nasbíral téměř 160 000 zhlédnutí a na seznamu trendů se drží na dvaadvacátém místě.

„Písnička vznikla jako všechny jiné. Brnkal jsem si doma u krbu a zalíbily se mi jisté tóny, a když naskočila první věta refrénu, tak bylo jasné, že z tohodle brnkání bude song,“ řekl k písni Ryba. Finální podobu písničky má však na svědomí producent a kytarista Lukáš Chromek.

Videoklip, jehož tvůrcem je videokameraman, Jakub Mahdal, však nekopíruje příběh textu. „Chtěli jsme tam vážnou, ale zároveň vtipnou zápletku. Zrovna jsem koukal na nějakej seriál na Netflixu, kde chlapík uspával práškem lidi, zabil je a ukradl jim peníze i identitu. Napadlo mě, že by klip mohl být o chlapíkovi ve středním věku, který je zajištěn, všechno má a jeho zálibou je nalákání mladých žen k němu domů, kde je okouzlí, uspí a pak zabije. Takový sériový vrah,“ popsal příběh Ryba.

Protagonista však následně potkává mladou okouzlující ženu, která má v oblibě starší muže se spoustou peněz. Pokaždé, když se s někým seznámí, nechá se pozvat do jejich domu a pomocí prášku je uspí a okrade. „Je vám asi jasné, co se stane, když se tihle dva nezbedové potkají,“ dodal se smíchem. 

Hlavní role v klipu ztvárnili čeští herci Michal Dlouhý a Hana Vagnerová. „Michal Dlouhý je můj nejoblíbenější divadelní herec a při psaní scénáře jsem si vzpomněl na hru Válka Roseových, kde byl úžasnej. Byl volba číslo jedna a jsem nadšenej, že do toho šel. Na roli té slečny jsme potřebovali někoho, kdo skvěle hraje, je sexy a půjde úžasně do páru s Michalem,“ komentoval volbu Ryba.

Kapela se zároveň dlouhodobě připravuje na svůj velkolepý koncert v 02 aréně, který se kvůli pandemickým podmínkám dvakrát přesunoval. Podle nejnovějších informací by se ho fanoušci měli dočkat 20. října 2022. Před jeho vypuknutím si hudebníci dopřávají zaslouženou koncertní pauzu, během které kromě přípravy na koncert chtějí nabrat novou energii a především strávit čas se svými rodinami.

Podobné články