FUJIFILM představil hybridní fotoaparát instax mini EVO, který nabízí 100 různých fotoefektů

Publikováno: 19. ledna 2022 | autor Redakce
FUJIFILM představil hybridní fotoaparát instax mini EVO, který nabízí 100 různých fotoefektů

Hybridní fotoaparát instax mini EVO je v retro designu, který odkazuje na klasické analogové fotoaparáty. Novinka je top modelem v nabídce fotoaparátů instax a navazuje na model instax mini LiPlay, oproti němu ale přináší další vylepšené funkce a vyšší kvalitu tisku. Mini EVO umožňuje focení a okamžitý tisk klasických instantních fotek, které dokáže kombinovat s digitálními úpravami. Navíc nabízí rozšířené možnosti tisku, ukládání a sdílení snímků. Instax mini EVO disponuje celkem 10 filtry objektivu a 10 filmovými efekty. Celkem lze proto využít až 100 různých kombinací efektů.

Fotky můžete jednoduše ihned vytisknout nebo odeslat do připojeného mobilního zařízení a tam je upravovat pomocí aplikace Instax mini EVO. Hybridní fotoaparát instax mini EVO se v Česku začne prodávat 1. února 2022 za 4999 Kč s DPH a bude dostupný v černo-stříbrném provedení.

FUJIFILM představil hybridní fotoaparát instax mini EVO, který nabízí 100 různých fotoefektů

Mini EVO je prvním fotoaparátem instax, vybaveným páčkou, která spouští tisk; voličem objektivu a voličem filmu. Tyto ovladače umožňují vybrat si pohodlně nejrůznější fotografické efekty. Na prstenci objektivu si nastavíte jeden z deseti filtrů objektivu, na otočném přepínači vedle zadního displeje zase jeden z deseti filmových efektů. Libovolnou kombinací těchto dvou typů efektů získáte až 100 různých fotoefektů k vyjádření vašich emocí pomocí instax fotky.

FUJIFILM představil hybridní fotoaparát instax mini EVO, který nabízí 100 různých fotoefektů

Oproti předchůdcům se může Instax mini EVO pochlubit vyšší kvalitou tisku. Vybírat navíc můžete ze dvou různých režimů tisku. Režim Instax Rich zvýrazní teplé tóny, aby měla fotografie syté barvy, zatímco režim instax Natural klade důraz na přirozené tóny snímku.

FUJIFILM představil hybridní fotoaparát instax mini EVO, který nabízí 100 různých fotoefektů

Mini Evo má na zadním panelu třípalcový LCD displej, takže můžete fotografovat a zároveň naživo kontrolovat náhled a vybírat snímky k tisku.

Po propojení fotoaparátu s vaším smartphonem pomocí Bluetooth se vám otevírají nové funkce a bohaté možnosti pro úpravu fotek. Funkce „DIRECT PRINT“ změní váš fotoaparát v tiskárnu fotek, které máte uložené v mobilu. Funkce „SAVE PRINTED IMAGES“ uloží snímky, které jste vytisknuli foťákem mini EVO, do vašeho smartphonu jako digitální fotku ozdobenou instax rámečkem. Tyto výtvory pak můžete jednoduše sdílet na sociálních sítích. Váš smartphone lze s pomocí aplikace použít i jako dálkovou spoušť fotoaparátu instax, což oceníte nejen při skupinových snímcích.

FUJIFILM představil hybridní fotoaparát instax mini EVO, který nabízí 100 různých fotoefektů

Tělo fotoaparátu evokuje klasický design analogových fotoaparátů minulého století. Stříbrná povrchová úprava ovládacích prvků působí sofistikovaně. Páčka pro spuštění tisku, volič objektivu a volič filmu jsou navrženy s důrazem na detail. Chtějí vyvolat retro dojem, což umocňují i zvuky, které ovládací prvky vydávají.

Novinka se snadnou obsluhou umožňuje tisknout vzpomínky ze smartphonů s operačním systémem Android nebo iOS v řádu sekund. Na jedno nabití dokáže mini EVO vytisknout až 100 snímků a tisk jedné fotky zabere pouhých 16 sekund.


Už jste četli nové vydání časopisu FotoVideo leden 22 | iFotoVideo.cz?

Šéfredaktor ve svém úvodníku děkuje všem, kteří nám píšou, kteří nás čtou a hodně i těm, kteří přispívají. Vždyť se na stránkách FotoVideo bavíme o našich společných koníčcích, které se nedají dělat se zamračenou tváří ani násilím, ať už se jedná o fotku či video. I ta sebemenší chmura či nepokoj by se hned do těch našich výtvorů promítla a přenesla na čtenáře, a to by opravdu nebylo dobře.

Časopis FOTOVIDEO 2022 obsah 01

Výborným příkladem je třeba Petr Jan Juračka (přečtěte si ho určitě v tomto vydání), který si i v drsných podmínkách velehor zachovává věčný úsměv a vtip, který nezamrzá, i když coby fotograf přestane na chvíli vidět. Nebo třeba Luděk Bouška s Michalem Houdkem v jejich dokonalých živých streamech ze studia Centra FotoŠkoda (taky je sledujete jako my?), kteří se dokonce na svůj nedávný pořad „Jak si vybavit domácí i profesionální studio pro natáčení videa“ nechali dokonale ostříhat, aby tak ještě více vylepšili již vysoce estetickou stránku jejich zajímavého a pro nás všechny jistě objevného povídání.

Je fajn, když se smějeme, nebo alespoň usmíváme a svým kolegům přejeme úspěch a chceme, aby to tak bylo i nadále! Ostatně o všech foto a video úspěších rádi píšeme, tedy i v tomto vydání…

V nastávajícím roce toho máme v plánu opravdu hodně a náladu nám nezkazí ani drastické zvýšení cen papíru a dalších věcí kolem výroby časopisu, které chceme spolu s vámi zvládnout. Budeme se těšit, že si nás i na další období předplatíte (to vás vyjde mnohem nejlevněji a nejpohodlněji) a přečtete si tak v klidu své FotoVideo každý měsíc.

Časopis FOTOVIDEO 2020 01 obsah

Mějte hodně zdraví, spousty úsměvů a krásných zážitků, ke kterým vám všem přeji vám Dobré světlo po celý rok 2022.

Určitě si nezapomeňte prohlédnout některé z videí, která vám v našich článcích nabízíme formou QR kódu už naprosto pravidelně. Dozvíte se další zajímavé věci!

Věnujte se také pokud možno pilně hned dvěma tématům 22. ročníku soutěže Fotograf roku.

Černobílý příběh – má uzávěrku 31. 12. 2021

Portrét je o lidech – má uzávěrku 30. 1. 2022

Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Vybírejte s námi z prvního vydání časopisu FotoVideo roku 2022:

OUTDOOR: FOTOGRAFEM NA OSMITISÍCOVCE

Aneb když fotograf najednou nevidí!

FOTOGRAFEM NA OSMITISÍCOVCE

ROZHOVOR: FILIP NAGY NEMÁ RÁD POLOVIČATOU PRÁCI

Jak zvládá několik činností najednou tento aktivní fotograf?

FILIP NAGY NEMÁ RÁD POLOVIČATOU PRÁCI

SOUTĚŽ: VYHRÁLI JSTE FOTOAPARÁT CANON?

Úplné výsledky fotografické soutěže Mysli na lesy.

VYHRÁLI JSTE FOTOAPARÁT CANON

PRAXE: FOŤTE KRAJINU POMALU!

Marek Ondráček doprovází rady svými fotografiemi.

FOŤTE KRAJINU POMALU

TECHNIKA: BORIS STOJANOV – GITZO INSPIRUJE

Rande s baletkou-Gitzo Traveler GK1545T-82TQD.

GITZO inspiruje – JIŘÍ KRÁLOVEC

FOTOGRAF ROKU: MÁME PRO VÁS NOVOU SOUTĚŽNÍ KATEGORII

Přečtěte o nádherných cenách na stranách, které věnovali naši partneři.

… a samozřejmě další na jeho stránkách…

Nové předplatné časopisu FotoVideo a další nové dárky. Chcete fotografickou knihu, batoh, tašku? Vyberte si některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro, módní tašku, knihu, nebo předplatné sofrware ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

FotoVideo leden 22

 

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.