Vondroušová si poradila se Samsonovovou a je v Melbourne ve třetím kole, Bouzková skončila

20. 1. 2022, 02:35
Aktuality 43
AUSTRALIAN OPEN - Markéta Vondroušová neztratila set ani ve svém druhém zápase na letošním Australian Open a znovu po roce si zahraje třetí kolo úvodního grandslamu sezony. Nasazená Češka nedovolila Ljudmile Samsonovové dopodávat druhou sadu a oplatila jí loňskou porážku z Berlína. Ve druhém kole naopak skončila Marie Bouzková, která nestačila na veteránku Kaiu Kanepiovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová se měla před startem letošního Australian Open představit na obou generálkách v Adelaide. Nakonec stihla jen tu druhou v pořadí a v souboji o čtvrtfinále nevyužila mečbol proti Aně Konjuhové. Na první grandslam sezony tak odjela s bilancí jedné výhry a jedné porážky.

V Melbourne Parku zatím neztratila set. V úvodních dvou kolech si poradila s domácí divokou kartou Priscillou Honovou a dnes po setech 6-2 7-5 s Ljudmilou Samsonovovou, které oplatila loňskou porážku z Berlína.

Zatímco nasazená Češka byla od začátku zápasu solidní, chybující Ruska měla jedinou světlou chvilku. Ani jeden ze dvou brejků však nepotvrdila a od stavu 5-3 už nezískala ani game. Vondroušová po obratu skóre odvrátila brejkbol a zápas uzavřela po třetím mečbolu, který proměnila esem z druhého podání.

"Byl to fakt těžký zápas. I když jsem vyhrála ve dvou setech, tak ve druhém jsem prohrávala 3:5 a ona šla podávat," řekla Radiožurnálu Vondroušová, kterou v závěru zápasu z publika podporovala Tereza Martincová.

Češky pak společně postoupily do druhého kola dámské čtyřhry. Čerstvé finalistky z Adelaide porazily 6-4 6-3 nasazené sedmičky Dariju Jurakovou a Andreju Klepačovou.

Dvaadvacetiletá rodačka ze Sokolova Vondroušová startuje na Australian Open popáté a má na dosah další účast ve druhém týdnu, jejím maximem je loňské osmifinále. O jeho vyrovnání se utká s Arynou Sabalenkovou (H2H 2-2).

Světová dvojka už v šestém zápase po sobě nasekala přes deset dvojchyb (dnes 19 a letos už 70 ve čtyřech zápasech), ale nepříznivý vývoj stejně jako v úvodním kole otočila. Třiadvacetiletá Běloruska přetlačila 1-6 6-4 6-2 o tři roky mladší Xinyu Wang a rovněž bude usilovat o vyrovnání svého melbournského maxima.

Vondroušová ve třetím kole letošního ročníku doplnila Barboru Krejčíkovou, světová čtyřka se z postupu radovala včera.

České řady mohla rozšířit ještě Marie Bouzková. Třiadvacetiletá Češka, jež předevčírem dosáhla na teprve druhé vítězství v hlavních soutěžích největších akcí, ale prohrála 2-6 6-7(3) s Kaiou Kanepiovou.

Bouzková si po skvělém loňském australském létě procházela nepříjemnou krizí, nicméně trápení má už snad za sebou. Australský kontinent opustí se solidní bilancí 4-2 a účastí ve druhém kole obou podniků, kterých se zúčastnila. Proti Kanepiové od začátku tahala za kratší konec. Ve druhé sadě sice dvakrát dohnala manko brejku, nicméně ve zkrácené hře měla navrch její zkušená soupeřka.

Pražská rodačka měla velkou šanci se poprvé představit ve druhém týdnu grandslamových akcí. Šestatřicetiletá estonská veteránka, která v Melbourne Parku účinkuje už pošestnácté, se totiž o první osmifinále utká s domácí divokou kartou a až 133. hráčkou světa Maddison Inglisovou.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
čtvrteční výsledky (20. 1. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (31-ČR) - Samsonovová (Rus.) 6-2 7-5
Kanepiová (Est.) - Bouzková (ČR) 6-2 7-6(3)
Sabalenková (2-Běl.) - Xinyu Wang (Čína) 1-6 6-4 6-2
Cornetová (Fr.) - Muguruzaová (3-Šp.) 6-3 6-3
Tausonová (Dán.) - Kontaveitová (6-Est.) 6-2 6-4
Šwiateková (7-Pol.) - Petersonová (Švéd.) 6-2 6-2
Pavljučenkovová (10-Rus.) - Stosurová (Austr.) 6-2 6-2
Shuai Zhang (Čína) - Rybakinová (12-Kaz.) 6-4 1-0 / skreč
Halepová (14-Rum.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-2 6-0
Koviničová (Č. Hora) - Raducanuová (17-Brit.) 6-4 4-6 6-3
Mertensová (19-Belg.) - Beguová (Rum.) 6-3 6-2
Kasatkinová (25-Rus.) - Linetteová (Pol.) 6-2 6-3
Collinsová (27-USA) - Konjuhová (Chorv.) 6-4 6-3
Zidanšeková (29-Slovin.) - Watsonová (Brit.) 7-6(4) 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Kučová (SR) 6-2 6-4
Inglisová (Austr.) - Baptisteová (USA) 7-6(4) 2-6 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Pattinamaová Kerkhoveová/Ar. Rodionovová (Niz./Austr.) 6-0 6-2
Martincová/Vondroušová (ČR) - Juraková/Klepačová (7-Chorv./Slovin.) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

43
Přidat komentář
Fandina
Podle sázkovek je Maky se Sabalenkou favoritkou sice ne velkou, ale je. Tak jsem zvědavá na hru.
Reagovat
bardunek666
No Anettka zklamala, to je jasné. Markéta a Aryna teď proti sobě, M má šanci, ale i vítězství Aryny mi vadit nebude.
Ujekana Rumuna má teď cestu hodně volnou, snad ji některá sejme. No a velká radost z vypadnutí Megačůzy.
Reagovat
bardunek666
jsou ve čtvrtfinále itf 25, takže také gratuluji. smile
Reagovat
brixner
Nemyslím si, že by Emmička dostala nějak za vyučenou, prostě narazila na větší momentální ranařku, než je ona, to je celé. Navíc asi opravdu měla nějaký problém, tolik čopů z FH se fakt nevidí! Ale takhle nějak se bude vyvíjet WTA tenis, ty mladé hráčky hrají neskutečně rychle a tvrdě a každá je schopná porazit každou, já myslím, že v nejbližších letech z nich nevzejde nikdo, podobný matce, Vee, teď dejme tomu ještě Rumunce, Hrůze, Vosace, Endží...bude to pohroma pro sázkařesmilesmile
Reagovat
Mony
Výhoda pro sazkare, kteří znají menstruační kalendář.. Máš šanci.
Reagovat
brixner
Péro taky hrálo dobře!smile

A ta Hrůza...Když Kornetka doběhla kraťas a zahrála ho cca půl metru od Hrůzy, ta čuměla jako kráva, jako by jí snad chtěla zabít nebo minimálně trefit! Ale Kornetka jen čekala, že se Hrůza pohne do prava, což asi očekávala s vědomím, že forhend volej je Hrůzy silnější úder, než bekhend! Něco podobného udělal Rafa Srbovi, sice ho trefil, ale prostě očekával, že i on se pohne na jednu stranu, tohle vyhodnotit během zlomku sekundy je fakt asi kumšt a pak se tam na sebe koukají, jako teroristi...Takoví Péro nebo Gaël by se tomu jen zasmáli...
Jsem rád, že ta uřvaná Hrůza jede domů!
Reagovat
dadaft
Už zápas s Frechovou byl parádní, s Haddad Maiou hraje taky dobře, vypadá, že je konečně zdravá a vrací se do formy ..... na každý pád hraje s velkou chutí.
Reagovat
hanz
Dnešní souhrn
Macháč - Bohužel narazil na rozjetýho Francouzo-Amíka, ale i tak je to příslib do budoucna, že po době české mužské šedi se snad trochu rozbřeskne.

Bouzková - Škoda mluvit, nevyužila slibného losu, starou velkouzenářku pořádně neprohnala, pouze pinkala a to je jaksi málo, chybí variace a zakončovací úder.

Vondroušová - Proti Samsonce jsem jí nevěřil. Příjemně překvapila, hra však asi nebyla podle představ. Snad Sabu přechytračí a ta pomůže alespoň 20 dablíky.

Z dalších výsledků potěšili:
Taro - Sice neznám, ale alespoň odstranil nesymatickýho Můru.

Cornet - Sice se stane snadnou kořistí pro další hráčky, ale prácičku s odklizení ženský Můry zvládla na jedničku.

Hvězdička Emmička, která ztroskotala na Černohorce. Bude mít alespoň čas na šatičky a vymýšlení strategie, jak vytřískat od sponzorů co nejvíce penízků, když je ta ekonomka. Pápá Emmismile
Reagovat
Nenela
VIm, ze me tady za tohle nekteri lidi nebudou mit radi, ale taky jsem rada, ze Danka vyklepla Raducanu. Byla sympaticka jen do chvile, nez vyhrala USO, od te doby se chova jak rozmazlene decko smile
At se vrati nejdriv zpatky do reality a prestane mit hvezdne manyry, pak bude zase fajn
Reagovat
sysel
chtel jsem taky neco okomentovat, ale Vas neprekonam, naprosty souhlassmile
Reagovat
smazaný uživatel
Markéta je dobrásmile
Reagovat
dadaft
Markéta super, a ani Sabalenka by nemusela být konečná, má potíže se servisem a občas pálí dost mimo.......

Kanepi je přírodní úkaz -- vždycky se vynoří na GS, uhraje tři čtyři kola, shrábne pořádnou hromádku doláčků a zase zmizí v přímořských mlhách pobaltí...

Že ve 3K nejsou Gauff, Fernandez, Kontaveit ani Muguruza je pro mě zklamání.

Teď koukám na Emma Raducanu a ona hraje jako Monica Niculescu -- z forhendu z 90% čop a z bekhendu nebezpečný topspin ......... akorát že Kovinic ji nedokáže rozstřílet. Nevím, nezdá se mi, že na USO hrála tak moc forhendový čop...............
Reagovat
Grape
Nesleduji to, ale v nějaké diskuzi jsem zaznamenal, že je Emma zraněná...
Reagovat
Andrew89
já jsem byl z toho taky rozčarovanej, že jsem jí takhle neviděl sekat z forhendu, ale bylo to asi kvůli tomu puchýři. Ted už hraje víceméně normálně
Reagovat
dadaft
jo, asi jo, teď hraje normálně, ten puchýř jsem nezaznamenal...
Reagovat
Pe3k
No když tím čopem vyhrává výměny je stejně překvapená jako na US open...Nebýt zraněná smázla by jí ve dvou.
Reagovat
Nenela
Nevidim zadne zraneni, kde je zranena?
Reagovat
Andrew89
Měla puchýř na pravé ruce
Reagovat
Nenela
Danka byla lepsi, to je cela realita
Reagovat
Esgalnor
Marketa dneska teda spis vyhru utrpela - ten zapas byl prisernej, soude podle 2. setu. Samsonova mi prijde trochu jako Petra bez vetsi zbrane - kdyz to jde, malokdo se proti ni chytne, kdyz ne, tak se vyhazi metrovymi outy. Marketa byla zase strasne nervni, delala sama dost zbytecnych chyb... Kvalitu to nemelo zadnou, ale vyhra se pocita a postup je dulezity. Vzhledem k soucasne forme Sabalenky verim, ze Marketa ma sanci i proti ni.
Reagovat
Patapuff
Utrpěla výhru, protože soupeřka hodně kazila? Tak neměla kazit. Vyhraje ten, kdo přehodí balón víckrát přes síť.
Reagovat
dadaft
to nerad slyším, že hrála mizerně :(
Reagovat
Esgalnor
Podle me ji rozhodila silene dlouha zachodova pauza, kterou si Samsonova mezi sety vzala, konec prvniho setu od Markety byl o neco lepsi. Dlouhodobe si ale vsimam problemu s ukoncovanim zapasu a kdyz ma Marketa spatnou naladu a nervuje, tak si zapasy prohrava sama. Moc ji fandim a doufam, ze dobrych dnu bude mit co nejvic, ale nejake opakujici se problemy se snad casem podari vyresit.
Reagovat
Fandina
Já viděla druhý set a Maky fakt nic moc nehrála, bylo tam dost chyb, nicméně méně, než Samsonová, která při jejím přímočarém silovém tenisu dost chybovala. Maky ale když bylo potřeba, změnila rytmus, prohodila nebo dala kraťas, prostě nakonec to bylo ve dvou, protože Maky i z dvou prohraných servisů v setu srovnala na 5:5 a pak to dohrála.
Reagovat
zfloyd
Maruška je hodně sympatické děvče , ale se svou hrou může druhé kolo považovat za úspěch
Podceňovaná Markéta zase jede jak na olympiádě a soupeřka nebyla moc lehká
gratulace smile
Reagovat
tommr
skvělej vstup do turnaje. Snad jim to tak bude klapat i v dalších zápasech ... smile
Potěšil i další českej pár Martincová/Vondroušová jasnou výhrou nad turnajovými sedmičkami ... smile
Reagovat
Dobry-den
Od Marie to byla velká slabota. Jak měla vždycky smůlu na los, tak tentokrát prohospodařila obrovskou šanci na postup do 3. kola. Fakt zklamání. smilesmile
Reagovat
Dobry-den
A když vidím ten los pro 3. kolo. Ježiši. smile Taková šance. smile
Reagovat
tommr
nechápu tu její taktiku hrát s Kanepi výměny od základní čáry. Kanepi má ránu jako když kopne kůn ... smile
Reagovat
Jon61
Však má na to fyzické předpoklady, mohla by s Arynou vytvořit oddíl Amazonek. smile
Reagovat
FulnekUltras
velkouzenářka, no ;-)
Reagovat
Nenela
Skvela zprava po ranu! A steje dobra zprava je, ze Kontaveit a Muguruza jsou venku smile
Reagovat
tommr
jj Bára a Karolína taky děkujou ... smile
Reagovat
Dobry-den
2 Češky ve 3. kole není moc. Snad se připojí ještě Maruška. smile
Reagovat
HolyMotors
Zatím se připojila k divákům a uctivě se dívá, jak to kolem ní lítá.
Reagovat
FulnekUltras
může být docela zajímavý zápas

Hektorek už by se měl pomalu aktivovat ;-)
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/CY7bbRbhErx/

Ve 22 to zabalila smile
Reagovat
FulnekUltras
tu Garbine s'mně měl dneska nechat blixa, měls' mně ju nechat kwa...
Reagovat
SpacialRecognition
6 dvojchyb v prvním gemu
Reagovat
EllNino
9 dvojchyb za dva gemy :/ Ta dolní půlka bude jako cedník za chvíli
Reagovat
Tomas_Smid_fan
není to rekord wta?smilesmile
Reagovat
tommr
první set pohoda. Ve druhým odešlo Markétě první podání a musela dvakrát dotahovat ztrátu brejku, ale zvládla to překvapivě snadno. Cenná výhra nad nebezpečnou Ruskou ... smile
Reagovat
Fandina
Jj, koncovku druhého setu zvládla pěkně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist