Pán prstenů: První video k seriálu Prsteny moci

Pán prstenů: První video k seriálu Prsteny moci
Sdílej
 
Podívejte se na první video, kterým studio Amazon oznamuje název nového ambiciózního fantasy seriálu. Pán prstenů: Prsteny moci odkazuje na zhoubné šperky ukuté Temným pánem zla Sauronem. Premiéru bude mít na podzim.

Studio Amazon pomalu ale jistě odtajňuje informace o dlouho připravovaném novém fantasy seriálu Pán prstenů. Po první fotce na Středozemi (mrkněte výše) tady máme teaser. Dramatické a graficky pečlivě propracované video toho moc neukazuje. Ze seriálu vlastně vůbec nic. Zato prozrazuje název - The Lord of the Rings: Rings of Power, tedy Pán prstenů: Prsteny moci.

Prsteny moci

Fanoušci Pána prstenů, Hobita a příběhů spisovatele J. R. R. Tolkiena určitě zpozorněli. Název Prsteny moci odkazuje na šperky se zhoubným vlivem, které nechal ukout Temný pán zla Sauron. Právě o nich je slavná báseň, jež nechybí v původním anglickém znění ani v novém videu:

Tři prsteny pro krále elfů pod nebem,

Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene,

Devět mužům: každý je k smrti odsouzen,

Jeden pro Temného pána, jenž dlí na trůně v zemi Mordor,

kde se snoubí šero se šerem.

Jeden prsten vládne všem,

Jeden jim všem káže,

Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor,

kde se snoubí šero se šerem.

Před Pánem prstenů

Tvůrci seriálu JD Payne a Patrick McKay upozorňují, že doteď jsme viděli příběh jenom jednoho prstenu moci. Nový seriál bude o všech dvaceti a o událostech, které předcházely jejich vzniku. Zároveň slibují všechny zásadní události z Druhého věku Středozemě jako je vzestup zlého Saurona, pád legendárního království Númenor a Poslední spojenectví elfů a lidí. To ukončila bitva se Sauronovými hordami na začátku filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu.

První film z trilogie Pán prstenů měl premiéru před dvaceti lety. Všechny tři díly byly obrovsky úspěšné. Díky tomu o něco později vznikla také trilogie Hobit, která zachycuje a rozšiřuje příběh knižní předlohy. Všech šest filmů režíroval Peter Jackson, ten se ale na novém seriálu nepodílí.

Ambiciózní fantasy seriál

Pán prstenů: Prsteny moci se bude odehrávat tisíce let před událostmi z Hobita a Pána prstenů. Vznikne nejméně pět sérií. Studio Amazon na nový seriál hodně sází. Zaplatilo úctyhodných 250 milionů dolarů za práva na zfilmování a do natáčení investovalo neuvěřitelnou miliardu dolarů. Seriál bude mít premiéru 2. září 2022 na streamovací službě Prime Video a bude současně uveden ve 240 zemích včetně Česka.

Mimochodem, už loni na podzim Prime Video uvedlo jiný ambiciózní seriál podle oblíbené fantasy série Kolo času. Jeho pokračování právě vzniká u nás.

Pán prstenu: Společenstvo vyrazilo před 20 lety

Pán prstenu: Společenstvo vyrazilo před 20 lety

Nejlepší seriály roku 2021

Nejlepší seriály roku 2021

Vesmír Star Treku nemá hranice: Nové seriály a filmy

Vesmír Star Treku nemá hranice: Nové seriály a filmy

 

Články odjinud