20. ledna 2022 • 12:12

Talenti, kteří mohou oživit Plzeň: Šulc, rozený lídr i největší eso z líhně

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Plzeň prochází generační obměnou. I díky tomu mají kluboví odchovanci jedinečnou příležitost porvat se o místo v ligovém áčku. Takovému Pavlu Šulcovi se to již podařilo. Kdo další bojuje o prostor ve výběru kouče Michala Bílka? 

  • Pavel Šulc

    21 let, záložník

    Mimořádně nadaný hráč patřil k oporám plzeňské juniorky, která na podzim 2018 nastupovala v Youth League, mládežnické Lize mistrů. A zatím jako jediný z tehdejší sestavy si vybojoval stálou pozici v užším kádru plzeňského áčka. Jednadvacetiletý mládežnický reprezentant na podzim zasáhl do osmnácti zápasů s bilancí jedné branky a jedné asistence.

    Plzeň - Jablonec: A je to 5:0! Skvělou práci Hybše zužitkoval do prázdné brány Šulc
    Video se připravuje ...

  • Josef Koželuh

    19 let, obránce

    Krajní bek též patřil do sestavy pro Youth League. Podzim strávil ve druholigovém Žižkově, aktuálně si jej Michal Bílek vzal do přípravy prvního týmu. „S Adamem Hložkem v reprezentaci byl vždycky jedním z nejlepších na hřišti. Ale nebyl ještě fyzicky tak vyspělý jako Adam, musel si projít jinou cestou. Je to také hráč s potenciálem, který by ligu hrát mohl,“ upozorňuje Psotka.

    Aleš Čermák slaví gól s Josefem Koželuhem Aleš Čermák slaví gól s Josefem KoželuhemFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Václav Míka

    21 let, obránce

    Kapitán plzeňských mládežnických výběrů, výborný hlavičkář a přirozený lídr. Pod Adrianem Guľou nakukoval do áčka, odehrál dvě ligová utkání. Loni v dubnu si poranil koleno a nyní se vrací po operaci. Aktuálně je vysoký stoper s áčkem v přípravě a postupně se zapojuje do tréninkového procesu, pravděpodobně se pro něj bude hledat hostování.

    Plzeňský stoper Václav Míka Plzeňský stoper Václav MíkaFoto Michal Beranek / Sport

  • Šimon Gabriel

    20 let, obránce

    Mladý stoper sbíral ligové zkušenosti v Boleslavi a Teplicích, podzim stejně jako Josef Koželuh strávil na Žižkově. V přípravě bojuje o místo, ale jaro spíš znovu stráví v jiném klubu. Přetahují se s dvojčetem Adamem, který už na podzim odehrál první ligové minuty za áčko Sparty. Radost z nich má jistě jejich otec Petr, bývalý důrazný stoper Sparty i národního týmu.

    Plzeňský Šimon Gabriel Plzeňský Šimon GabrielFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Pavel Gaszczyk

    16 let, záložník

    Největší současné eso západočeské líhně. Už v patnácti letech nakoukl do tréninkového procesu áčka, kdy si jej vytáhl tehdejší trenér Adrian Guľa. Nedávno se dočkal ocenění třetího nejlepšího mladšího dorostence roku. Kapitán reprezentační sedmnáctky na hřišti zastane víc rolí, na podzim odehrál 12 zápasů v dospělé ČFL a vstřelil dvě branky.

    Plzeňský Pavel Gaszczyk Plzeňský Pavel GaszczykFoto www.fcviktoria.cz

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud