Hlavní navigace

Vysílací rada udělila digitální licenci křesťanské stanici Radio 7

20. 1. 2022

Sdílet

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ Autor: Pure

Nabídka v digitálních rozhlasových sítích se rozroste o stanici Radio 7. Licenci na osm let ji udělila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Provozovatelem nového rádia bude brněnská společnost TWR Live.

„Podnikáme nezbytné poslední kroky k realizaci a věříme, že DAB vysílání Radia 7 bude spuštěno v nejbližších týdnech. Jsme vděčni za toto rozhodnutí. Přejeme si, abychom s Boží i vaší pomocí tuto příležitost dobře využili,“ informoval provozovatel na svých webových stránkách.

Stanice dosud vysílala pouze na internetu a na satelitu. Jde o projekt celodenního křesťanského vysílání. Program klade důraz na mluvené slovo, zejména biblická poselství. „Sedmička označuje 7 dnů v týdnu a zároveň je číslem Boží plnosti a požehnání,“ vysvětluje stanice svůj název.

Digitální rádio, přijímač značky Pure
Autor: Pure

Digitální rozhlasové vysílání, ilustrační foto

„Současná doba se nám jeví jako optimální pro vstup do DAB. Na jednu stranu je tato platforma v ČR už poměrně rozšířená, na druhou stranu do ní lze zatím ještě relativně snadno vstoupit (snadné získání licence, volná kapacita vysílačů). Chceme tak využít aktuální příležitost, která nemusí být trvalá,“ dodává provozovatel.

Cílem tvůrčího týmu je, aby signál Rádia 7 zasáhl co nejvíce potenciálních posluchačů v celé České republice. „Momentální technologický limit, daný počtem vybudovaných DAB vysílačů, je cca 70 % obyvatel,“ uvádí provozovatel s odkazem na údaje od komerčních digitálních sítí. Za šíření signálu bude platit 1,35 milionu Kč ročně. Na vysílání přispívají svými dary čeští věřící, tyto příspěvky tvoří asi 85 procent příjmů. Zbylé dary jsou ze zahraničí.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).