Dukla přišla o svého předního útočníka. Fábry to jde zkusit k sousedům, ale Ekstraklasa to není...

Dukla přišla o svého předního útočníka. Fábry to jde zkusit k sousedům, ale Ekstraklasa to není...

Druholigová Dukla ztratila v úvodu třetí lednové dekády ofenzivní sílu ze Slovenska. Po dvou letech se totiž loučí s dejvickou Juliskou třiadvacetiletý forvard Marek Fábry.

Bývalý hráč Nitry opustil metropoli po 11 soutěžních brankách v barvách Dukly a vydal se do druholigového polského klubu GKS Jastrzębie.

"Markovi patří poděkování za dva roky, které v Dukle strávil. Měl smůlu, že přišel v době, kterou ovlivnil covid a zároveň se nám během jeho působení příliš výsledkově nedařilo, a to zejména v uplynulých 18 měsících. Je škoda, že se mu nepodařilo vstřelit víc branek a podstatněji se zapsat do statistik, protože do šancí se dostávat umí. Přejeme mu, ať mu to v novém klubu střílí,“ uvedl na webu fkdukla.cz sportovní ředitel nyní osmého celku FNL Jan Staněk.

A co první dojmy vytáhlého borce z nového působiště? "Jsem rád, že jsem tu. Doufám, že se nám bude dařit a že pomůžu se střílením gólů a s asistencemi pro své kolegy," pronesl těsně po podpisu smlouvy Fábry.

"Uvědomuji si, že nás čeká těžký úkol, ale věřím, že díky tvrdé práci se nám podaří splnit cíl v podobě udržení soutěže," přidal Slovák, jehož silnou stránkou je mimo jiné i hra ve vzduchu.

GKS Jastrzębie přezimuje na předposlední příčce tabulky a ještě než na konci února otevře jako proti LKS Lódž, tak sehraje osm přípravných zápasů. Fábry tak určitě dostane více než dost prostoru.

Z korupce usvědčený Jablonský může po 15 měsících opět hrát. Je na něm vidět velká chuť, hlásí jeho kolega Jugas

Zdroj: fkdukla.cz