Krejčíková: Azarenkovou jsem často sledovala v televizi. Bude to unikátní zápas

21. 1. 2022, 10:57
Aktuality 14
Ve svém premiérovém osmifinále Australian Open se tenistka Barbora Krejčíková utká s Victorií Azarenkovou. Zápas s dvojnásobnou vítězkou úvodního grandslamu sezonu označila za unikátní, protože se jí líbí styl běloruské hráčky. Azarenkovou obdivuje.
Barbora Krejčíková

"Zápas s Vikou bude mimořádný, unikátní. Jsem nadšená. Bude to výzva a zjistím, na jaké úrovni jsem," řekla Krejčíková. Česká tenistka vzpomínala, jak šampionku Australian Open v letech 2012 a 2013 jako juniorka sledovala. "Strávila jsem moře času sledováním jejích zápasů v televizi a teď budu mít šanci tady proti ní hrát. Už se těším, bude to bitva."

Myšlenka na možnost zahrát si v Melbourne s bývalou světovou jedničkou dodávala Krejčíkové energii v duelu třetího kola s Jelenou Ostapenkovou. "Když budeš víc makat, zahraješ si s Vikou," říkala si. Zápas s Lotyškou po obratu vyhrála 2-6 6-4 6-4.

Utkání s Ostapenkovou, vítězkou Roland Garros z roku 2017, se dlouho nevyvíjelo z pohledu Krejčíkové dobře. Byla set a brejk dole. "Věděla jsem, že dostanu šanci. Říkala jsem si: 'Vydrž, snaž se zůstat na dostřel, snaž se držet servis, snaž se hrát'," uvedla pro Tenisový svět.

Hráčky se musely vypořádat s ostrým sluncem. Obzvlášť při podání měly problém. "Když jsem si nadhodila míč, bylo to, jako bych trefovala slunce. A bylo fakt velké teplo, v takovém vedru jsem tady letos ještě nehrála. Bylo to náročné, ale zvládla jsem to," řekla Krejčíková.

Po vítězství dostala podle zvyku ve velkých arénách pár otázek na kurtu. "To je stres, protože v angličtině je rozhovor vždy těžký," řekla. Následně na kameru nakreslila dvě srdíčka a vedle nich napsala Česko a Melbourne. "Snažím se tam napsat, co v daný moment cítím."

Poprvé si zahrála dvouhru v hlavní aréně Melbourne Parku. Sice nebyly ochozy okolo kurtu Roda Lavera zcela zaplněny, ale Krejčíková si splnila další sen. "Byl to určitě úžasný zážitek," uvedla tenistka, jež nyní minimálně do osmifinále postoupila už na všech grandslamech. "Beru to jako velký úspěch. Budu dál pracovat a dál se zlepšovat. Věřím, že to ještě není konečná."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
Fandina
Když poslední dobou čtu často o Krejče, díky jejím výsledkům, tak si uvědomuji, že tahle holka fakt tenisem žije. Sleduje tenis, přemýšlí o něm.
Reagovat
com
Azarence by dalsi titul z AO skoro po deseti letech slušel smile
Reagovat
svetobeznik
Souhlasim a přeji ji to ,????
Reagovat
brixner
Nesouhlasim a nepřeji jí to, ????
smilesmilesmile
Reagovat
Ondra979
Bare taky a vic..takze snad ne..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile tak možná jako poslední z těch, co zůstaly ve hře.
Nesympatická, arogantní a uhýkaná megera.
Reagovat
vojta91
Všechno to je o taktice.
Pokud vyhraje první set, se zachodem bych počkal případně po druhem setu. Pokud první prohraje raději bych šel hned.smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
To bude takovej fofr, že na záchod nebude čas smile

Ba ne, bude to vyrovnaná bitvasmile
Reagovat
vojta91
Taky si myslím. Za stavu 1:1 záchod a pokud by v rozhodujícím byla break dole doporučuji medicalsmilesmilesmile
Reagovat
GaelM
Tak hlavně si to v hlavě naladit tak, že ji jde vyřadit. Jestli tam půjde s pocitem "hlavně si to užít", dostane při aktuální formě Azarenky nařezáno... smile
Reagovat
tommr
chce to říkat si "Když budeš víc makat, zahraješ si s jedničkou" ... smile
Reagovat
Fransoas
Toto je jistě zajímavá myšlenka.Kéž by to tak bylo.
Reagovat
Fandina
V článku se o tom píše.
Reagovat
Fransoas
Dovolil bych si to shrnout na 3 indicie - servis,return a pohyb.Pokud se to podaří Báře vybalancovat,tak při troše štěstí by to mohla urvat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist