Hlavní obsah

Nigerijec Sor se upsal Slavii na pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nigerijský fotbalista Yira Sor podepsal v pátek ve Slavii Praha smlouvu na pět let do konce roku 2026. Jednadvacetileté křídlo přestupuje po pouhém roce v Baníku Ostrava do kádru úřadujících českých šampionů.

Další zimní posilou Slavie se stal nigerijský křídelník Yira Sor z Baníku OstravaVideo: Slavia.cz

 
Článek

„Slavia je můj vysněný tým, vždycky se mi líbilo, jakým stylem hraje. Je to klub s velkými úspěchy a historií. Je zde spousta skvělých hráčů. Samozřejmě jedním z důvodů, proč jsem si Slavii vybral a proč jsem rád za přestup je přítomnost Petera Olayinky. Mít příležitost hrát po boku takového kamaráda a mentora mi dělá radost. Těším se, až společně jednou nastoupíme," uvedl Yira Sor, který se ve čtvrtek vrátil předčasně ze soustředění Baníku Ostrava v Turecku, aby v Praze podstoupil lékařskou prohlídku a podepsal kontrakt v Edenu.

„Jednání byla dlouhá, mimořádně tvrdá. Yiru Sora sledujeme od začátku působení v České republice a jsme přesvědčeni, že má obrovský potenciál a zároveň je vhodným typem hráče pro náš fotbal. Věříme, že tento transfer bude úspěšný," uvedl sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek po podpisu smlouvy s hráčem, který na mistrovství světa hráčů do dvaceti let okusil v dresu Nigérie v létě 2019 chuť čtvrtfinále.

Foto: slavia.cz

Další posilou Slavie je rychlonohý nigerijský křídelník Yira Sor.

Sor na podzim nastoupil v dresu Baníku do šestnácti zápasů, připsal si tři branky a pět asistencí. V klubu z Bazalů působil od loňského února. Během jarní části sezony minulého ročníku zasáhl do devíti ligových utkání, připsal si jednu asistenci.

„Je to hráč, kterého jsme sledovali po celou dobu jeho působení v Česku. Třetí nebo čtvrtý zápas v lize hrál na Slavii proti nám a tam s ním proběhl první kontakt. S Peterem Olayinkou jsme ho tam společně odchytili," vyprávěl Jindřich Trpišovský, jak lanařil novou posilu.

„Víme, že to je typ křídelního hráče, který je nejrychlejší z rychlých. Je mimořádně rychlostně i běžecky vybavený, klasické křídlo. Navíc se umí orientovat ve zhuštěném prostoru, má body a dokáže se dostat z těžkých situací," velebil Trpišovský novou posilu.

„Je v Evropě rok, bude s ním ještě samozřejmě práce, ale má velice zajímavý potenciál. Jsme rádi, že se přestup podařilo realizovat, protože jsme o něj dlouho usilovali. Jsme rádi, že je u nás, vidíme v něm velký potenciál do našeho systému," pronesl trenér červenobílých, kteří se v pondělí vrátí ze soustředění v Portugalsku.

Foto: slavia.cz

Další posilou Slavie je rychlonohý nigerijský křídelník Yira Sor.

Výměnou za Sora kromě částky blížící se údajně třicet milionům korun míří do Ostravy záložník Ubong Ekpai, který je momentálně s prvním týmem Slavie na soustředění v Portugalsku.

Nová posila se k výběru aktuálního lídra tuzemské soutěži připojí ve čtvrtek, první start v novém dresu si paradoxně může připsat proti Baníku Ostrava, neboť vzájemný duel během příštího víkendu bude pro oba kluby generálkou na start nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: