Hlavní obsah

K. Vary - Plzeň 5:4Hladonik zářil, Energie ovládla derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Dlapa 1 : 0
27. Blomstrand 1 : 1
33. Beránek 2 : 1
36. Koblasa 3 : 1
41. Schleiss 3 : 2
44. Hladonik 4 : 2
47. Suchý 4 : 3
48. Bulíř 4 : 4
54. Hladonik 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 44. kole extraligy Plzeň 5:4 a v západočeském derby uspěli doma počtvrté za sebou. O třetí výhře Energie z posledních čtyř zápasů rozhodl v 57. minutě svým druhým gólem v utkání Jan Hladonik. Plzeň prohrála pátý z uplynulých šesti duelů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští se radují z gólu

Článek

Teprve podruhé v novém kalendářním roce a poprvé doma naskočili hráči Karlových Varů do soutěžního zápasu a byli v úvodním dějství aktivnější. Ze hry uplynulo pouhých 12 vteřin a do přečíslení se dostali Rachůnek s Černochem. O chvíli později opakovaně ostřeloval Svobodu v brance Plzně Beránek.

V 6. minutě se Karlovarští radovali. Nenápadné nahození Dlapy od modré čáry do vlastní branky nešťastně tečoval Čerešňák. Vzápětí na druhé straně pozornost Novotného poprvé prověřil Kodýtek. Plzeň mohla vyrovnat v 9. minutě, kdy po vyloučení Hladonika a Černocha dostala příležitost hrát 61 vteřin v pěti proti třem, Čerešňák však pouze nastřelil břevno.

Ve druhém dějství nejdříve ve 23. minutě Osmík orazítkoval tyč, ale ve 27. minutě při vyloučení Plutnara prudkou střelou z kruhu vyrovnal Blomstrand. Po této brance oba soupeři přitvrdili, z čehož pramenila i častá vyloučení. Ve 33. minutě při hře čtyř proti čtyřem projel celým kluziště Beránek a střelou k bližší tyči vrátil domácím vedení.

O tři minuty později Svoboda neudržel Kohoutovu střelu a Koblasa zasunul puk do odkryté branky. Emoce v hledišti i na domácí střídačce zvedla 37. minuta, když puk po střele jednoho z karlovarských hráčů skončil opět za nejistým Svobodou, ale branka nebyla uznána kvůli předčasnému přerušení hry ze strany rozhodčích.

I ve třetí třetině pokračoval útočný atraktivní hokej z obou stran. Hned po 19 sekundách projel hostující Schleiss celé kluziště a střelou zpoza hráče vrátil opět hosty do hry. Dvoubrankové vedení si Karlovy Vary vzaly zpět ve 44. minutě díky aktivitě Hladonika a nedorozumění v brankovišti mezi Svobodou a Graňákem. Frustrovaný Svoboda odjel z branky a nahradil ho Pavlát.

Hráči Energie podráždění tvrdou hrou Plzně se nechali často vylučovat a svou nedisciplinovaností dostali opět hosty do zápasu. Ve 43. minutě obkroužil Suchý útočné pásmo a snížil na jednobrankový rozdíl. O minutu později Bulíř prudkou střelou z mezikruží využil další nabídnutou přesilovku pět na tři.

Po čtvrté brance i domácí trenéři sáhli k výměně gólmanů a Novotného nahradil Habal. Nakonec se radovaly Karlovy Vary poté, co v 54. minutě po akci na jeden dotek vstřelil vítěznou branku Hladonik. Plzni k dalšímu vyrovnání nepomohla ani minutová power play.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 5:4 (1:0, 2:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 6. Dlapa, 33. O. Beránek, 36. Koblasa (Kohout, M. Rohan), 44. Hladonik, 54. Hladonik (Vondráček, T. Mikúš) - 27. Blomstrand (Čerešňák, Bulíř), 41. Schleiss (Budík,Čerešňák), 47. F. Suchý (F. Přikryl, Bulíř), 48. Bulíř (Čerešňák, Mertl). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Pešek, Malý. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. Diváci: 1000 (omezený počet).
Karlovy Vary: F. Novotný (48. Habal) - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, T. Havlín, Pulpán, Weinhold - Flek, Černoch, T. Rachůnek - Vondráček, T. Mikúš, Hladonik - Kohout, Kulich, Koblasa - O.Beránek, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.
Plzeň: Miroslav Svoboda (44. Pavlát) - Čerešňák, Budík, Holý, Graňák, J. Kindl, L. Kaňák, Kremláček - V. Lang, Mertl, Dzierkals - F. Přikryl, Bulíř, Blomstrand - Schleiss, Kodýtek, F. Suchý - Dufek, G.Thorell, M. Marcel. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články