Hlavní obsah

Hanáci doplatili na špatná střídání. Asi chtěli všichni dát vyrovnávací gól, smál se třinecký Daňo

Dvakrát byla Olomouc na ledě Třince potrestána za špatné střídání a v obou případech za toto pochybení tvrdě pykala. Nejprve domácí kapitán Petr Vrána v přesilovce smazal vedení Hanáků, na konci utkání po dalším chybě při výměně hráčů na ledě přišli hosté o možnost hrát za stavu 1:2 v šesti. Při následné hře bez brankáře, už ale jen v pěti hráčích, vstřelil třinecký Tomáš Marcinko gól na konečných 3:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Marko Daňo z Třince a Tomáš Černý z Olomouce.

Článek

„Tohle by se nám fakt stávat nemělo. Je to velká škoda, protože jsme vedli a šancí jsme proti lídrovi tabulky měli více než jen na jeden gól. Ale dvakrát jsme hloupě chybovali při střídání a byli za to potrestáni," litoval olomoucký kapitán Jiří Ondrušek.

Utkání Třince s Olomoucí bylo původně naplánováno na 27. února, Oceláři i hokejisté z Hané ale v tomto týdnu kvůli karanténním opatřením v týmech soupeřů o své zápasy přišli, a tak se dohodli, že utkání 57. kola sehrají dříve.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Tomáš Marcinko z Třince, Jiří Ondrušek a brankář Branislav Konrád z Olomouce.

A hostům návrat na led zprvu chutnal více. Poprvé v sezoně šli zásluhou teče do vlastní banky v podání Vladimíra Draveckého proti Třinci do vedení, dopadli ale stejně, jako v předešlých dvou vzájemných utkáních. Znovu prohráli, podruhé těsně.

„O to více to bolí. Ono je někdy lepší dostat po mizerném výkonu dardu, než hrát dobře a těsně prohrát. Alespoň bod jsme mít mohli, je to škoda. Moc bodů nemáme a potřebujeme každý," poukázal Ondrušek na nelichotivou 12. příčku Olomouce v tabulce Tipsport extraligy.

Zřejmě přehnaná touha vstřelit vyrovnávací gól a dostat zápas na ledě mistra do prodloužení nakonec Hanáky o možnost vyrovnat. Místo Branislava Konráda naskočili na led dva útočníci a bylo vymalováno.

„Opravdu to vypadalo, že chtějí všichni dát vyrovnávací gól. Mít na ledě sedm lidí je nezvyklé a byl jsem překvapený, že to rozhodčí vůbec spočítali," smál se třinecký útočník Marko Daňo. „Měli jsme to díky tomu na konci trochu jednodušší. I když i tak měli v oslabení nějaké šance," řekl slovenský reprezentant.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z druhého gólu. Zleva Ondřej Kovařčík, Tomáš Kundrátek, autor branky Aron Chmielewski, David Musil a Michal Kovařčík.

Definitivní gólovou pojistku přidal v poslední vteřině střelou od vlastní střídačky do opuštěné olomoucké klece další Slovák v dresu Třince Tomáš Marcinko. „Ať už s tím gólem, nebo bez něj už to rozhodnuté. Ale neměli bychom se nechat takto zatlačit," upozornil Marcinko.

„Ale máme za sebou dlouhé období, které jsme absolvovali někteří bez úplně tréninků. Byl to velmi těžký boj a jsme rádi, že jsme uspěli," připomněl Marcinko, že zápas proti Olomouci byl kvůli karanténě a odkladům pro Třinec teprve třetím v tomto kalendářním roce.

Reklama

Související témata: