Byl to Bůh na ledě! Tomáš Verner, Jan Smetana a Hanka Křížková v Toboganu vzpomínají na nejúspěšnějšího krasobruslaře Ondreje Nepelu

22. leden 2022

V Toboganu slavíme den, kdy se narodil nejúspěšnější český krasobruslař všech dob Ondrej Nepela. Proto si moderátor Aleš Cibulka pozval ty, kteří mají k ledu blízko. Přišli krasobruslař Tomáš Verner, zpěvačka Hanka Křížková, sportovní komentátor Jan Smetana a bývalý tanečník Tomáš Gottlieb. Další díly Toboganu si můžete poslechnout v aplikaci mujRozhlas. 

Známé osobnosti jako je Tomáš Verner, Hanka Křížková a Jan Smetana jsou známí, ale kdo je tajemný Tomáš, který přišel do Toboganu?  

„Ondreje Nepelu nikdo nepřekonal,“ připomíná úspěchy Ondreje Nepely Jan Smetana.

„Byl to Bůh na ledě a na bruslích,“ shodují se sportovní komentátor i úspěšný krasobruslař Tomáš Verner.

Udělali jsme chlebíčky a sledovali krasobruslení

„Udával tempo,“ přípomíná. Hanka Křížková vzpomíná, jak krasobruslení sledovala na černobílé televizi. „To se udělaly chlebíčky a všichni jsme se dívali,“ vypráví.

Zpěvačka zpívá v muzikálech, které se odehrávají na ledě a shodou okolností se jedno z představení koná na bratislavském stadionu, který jméno Ondreje Nepely má v názvu. 

A kdo byl další host Toboganu? Během vysílání Aleš Cibulka představil manažera a bývalého tanečníka Tomáše Gottlieba, který se s krasobruslařem Nepelou osobně znal. „Obdivoval jsem ho,“ přiznává. 

Umí Hanka Křížková bruslit? A komentátor Jan Smetana? Považuje se Tomáš Verner ještě za sportovce, nebo pověsil brusle na hřebík? Dá se bruslit a zpívat zároveň? Kdo je to baleta? A jak říkal malý Jan Smetana rádiu?

autoři: Aleš Cibulka , juk
Spustit audio

Související