Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Covid tvrdě dopadá na brněnská divadla, která znovu ruší představení

S nástupem nové pandemické vlny, vyvolané variantou koronaviru omikron, znatelně přibylo odvolaných představení a dalších vynucených změn v brněnských divadlech. Činohra Národního divadla Brno zrušila kvůli karanténě v části souboru všechna představení až do neděle. Kvůli nemoci měnilo program také Městské divadlo Brno. K úplnému zastavení provozu ale ještě žádné z brněnských divadel nepřistoupilo, v příštích dnech plánují několik premiér.

Činohra Národního divadla Brno musela zrušit několik představení v Mahenově divadle i v Redutě, konkrétně šlo o inscenace Mars, Saturnin, Leopoldstadt, Nikdo a Hana. „Vstupenky můžete vyměnit za jiný termín představení stejné inscenace, vyměnit za dárkové poukazy nebo vstupenky vrátit,“ informovali divadelníci na sociálních sítích. Program na příští týden zatím zůstává v platnosti, včetně premiéry Večera tříkrálového.

Městské divadlo Brno ve středu hrálo místo plánované inscenace Bella Figura představení První rande. Uvedení hry Bella Figura se zcela ruší. „Bude uvedena v náhradním termínu, o kterém bude diváky včas informovat komerční oddělení," informovala mluvčí divadla Kateřina Vižďová.

Vynucenou změnu ' ohlásilo také Divadlo Radost. „S politováním musíme oznámit, že premiéra Krásky a zvířete se z důvodu nemoci protagonistky ruší,“ uvedla manažerka divadla Zuzana Dubová.

Koronavirové okolnosti doslova pronásledují inscenaci Tobiáš Lolness, na které pracuje Divadlo Polárka. „Premiéra byla z důvodů pandemie covidu-19 už několikrát odložena, v tuto chvíli je plánována na 25. a 27. ledna,“ uvedla vedoucí divadla Natálie Pelcová. Divadelníci zatím s termínem počítají i přesto, že také v Polárce v posledních dnech řešili karanténní problémy a rušili řadu představení.

K odložené premiéře spěje Chazarský slovník, očekávaná novinka Husy na provázku. Diváci měli představení v režii Jana Mikuláška zhlédnout už loni, první uvedení je nakonec v plánu až 25. ledna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ND Brno

Štítky divadlo, Brno, Covid, Opatření, představení, premiéra, Národní divadlo Brno, COVID-19, Městské divadlo Brno, Mahenovo divadlo, pandemie covidu-19, Jan Mikulášek, Reduta, nemoc, vstupenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covid tvrdě dopadá na brněnská divadla, která znovu ruší představení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.