Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Toyota Land Cruiser je neuvěřitelný hit. Čeká se na ni déle než na superauta

David Bureš
Diskuze (14)

Toyota se na domácím japonském trhu omlouvá zákazníkům za neuvěřitelně dlouhé čekací lhůty na nový Land Cruiser. Slibuje přitom, že nastalou situaci řeší.

Toyota Land Cruiser patří dnes už mezi legendy automobilového světa, když tak loni po 14 letech debutovala její nová generace, byla to velká událost, která zajímala napříč světem. O nový Land Cruiser přitom nemají zájem jen fanoušci, ale také kupující.

Už loni se tak na internetu diskutovalo, že čekací lhůty jsou neskutečně dlouhé. Někteří zájemci dokonce tvrdili, že na nový Land Cruiser musejí čekat neuvěřitelné čtyři roky. Neskutečné dodací lhůty, delší než u mnohých supersportů, přitom nyní potvrdila sama Toyota.

Na japonských stránkách Toyoty se totiž objevila následující zpráva: „Upřímně se omlouváme za to, že Land Cruiser byl vřele přijat nejen v Japonsku, ale také po celém světě a že se očekává dlouhá dodací doba po obdržení objednávky. Čekací lhůta od objednání od této chvíle může trvat zhruba čtyři roky“.

Toyota zároveň slibuje, že udělá maximum pro snížení dodacích lhůt, aby se zákazníci auta dočkali dříve.

Problém přitom podle všeho není v nedostatku výrobních komponentů jako u jiných producentů, ale skutečně ve vysoké poptávce, kterou Toyota aktuálně nestíhá uspokojit. Land Cruiser je sice nedílnou součástí nabídky značky, zároveň však jde spíše o doplňkový model, a tak výrobní kapacity nebudou nijak vysoké, zvlášť při takovém zájmu. Prvotní objednávky japonských zákazníků údajně překonaly původní odhady výrobce až o 400 %.

Toyota Land Cruiser generace J300 je nejnovější generace toho „velkého“ Land Cruiseru, který je třeba na českém trhu nabízen jen přes neoficiální dovozce, třeba společnost Dajbych. Bohužel už přišel o osmiválcové motory, nabízen je výhradně s šestiválci, ať už benzinovými nebo dieselovým. V Evropě se oficiálně prodává jen „menší“ Land Cruiser, známý jinde ve světě jako Land Cruiser Prado. I ten se však v nejbližší době má dočkat nové generace.

David Bureš
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - kuk
4. 2. 2022 02:12
Spíš zrůdnost než hit.
Milovníci leticích cihel, almar a nehospodárných tvárnic na kolečkách maj orgasmus. :no:
23. 1. 2022 12:29
Re: TOP
Človeče, tak už viem, prečo tak prudíš proti Tesle a elektromobilom. Skrátka na ne nemáš. Že ma to skôr nenapadlo. :-[] :-[] :-[]
Avatar - WinDiesel
23. 1. 2022 11:53
Re: TOP
:-[] :-[] :-[] :yes:
Avatar - WinDiesel
23. 1. 2022 11:53
Re: TOP
Nemáš na to prachy? Tak nemel, hochu, kdybys je měl, tedy hodně peněz, Lanďák by se okamžitě dostal mezi tvých TOP5.
23. 1. 2022 08:22
Re: TOP
To pana Toyodu bezesporu zarmoutíš, když je na čtyři roky vyprodaný ;-)