Česká technologická společnost Logio se od neděle 23. ledna do pondělí 24. ledna zúčastní podnikatelské mise na výstavu EXPO do Dubaje, kterou organizuje ministerstvo průmyslu a obchodu, aby na tamních trzích představilo české produkty a navázalo partnerské kontakty. Logio to oznámilo v aktuální tiskové zprávě. Světové výstavy EXPO Dubai 2020 se na konmci minulého roku zúčastnila například také skupina Packeta, která vlastní českou technologickou firmu Zásilkovna a další společnosti zajišťující služby výdejních míst, logistiky a doručení do zahraničí.

Vývoj vlastního software, sofistikované matematické modely a umělá inteligence dostaly rovněž českou technologickou firmu Logio mezi světovou špičku. Know-how Logia pomáhá firmám po celém světě vyčíslit budoucí prodeje a odbyt, navrhnout optimální rozmístění skladů, dokáže naplánovat vhodné lokality dobíjecích stanic, schéma veřejné dopravy i například sdílených dopravních prostředků. Mnohé firmy tak již dnes mohou plánovat prodeje v období Vánoc 2022. Již dnes lze mezi klienty firmy najít například Plzeňský Prazdroj, Škoda Auto, Košík.cz, Kofolu, Albert a mnohé další.

Související

Přínos služeb Logia spočívá v úsporách energií, pohonných hnmot, počtu vozidel na silnicích, emisí, snížení množství neprodaného zboží a jeho následné likvidaci. "Mnohé firmy ve snaze uspokojit zákazníka nakoupí nadměrné množství zboží, které je potřeba ze surovin vyrobit, přepravit, skladovat. Vznikají tak nadbytečné zásoby, které zabírají skladovací kapacity, prodejní prostory a generují náklady při následné likvidaci. Všechny tyto negativní jevy lze výrazně redukovat při znalosti budoucích prodejů, aniž by bylo nutné naléhat na spotřebitele, aby slevili ze svého komfortu. S využitím chytrých algoritmů integrovaných do špičkového software a umělé inteligence lze úspor dosáhnout," píše se v tiskové zprávě společnosti.

Příběh Logia se začal psát v roce 2004 a během několika let se dostalo mezi světovou elitu nejen v optimalizaci logistických řetězců. Experti z Logia se zaměřují především na práci s daty, při jejich zpracování využívají vlastní software, matematické algoritmy a umělou inteligenci.

Související