InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postup? Nemáme kam chvátat, říká obránce Patrik Plocha

MILEVSKO – Ve florbalovém Došwihu je od úplného založení klubu. Patrik Plocha si prošel všemi kategoriemi od začátků „na zelené louce“ až po současný stav, kdy hraje klub hned několik celostátních soutěží. V hodně mladém týmu mužů ve čtvrté nejvyšší soutěži u nás divizi, který má ještě svůj vrchol jistě před sebou, je Patrik (2000) paradoxně nejstarším hráčem. Přestože tedy ještě pár let zpátky nastupoval za mládežnická družstva, dneska už je z něj stěžejní postava milevské obrany. Ambice Došwihu určitě nechybí, tentokrát ale A tým další krok na cestě do kýženého play-up udělat nemohl. Dnešní zápas proti Pacovským Honzíkům musel být odložen.

O zrušení zápasu proti Pacovu jste se dozvěděli až včera večer, bylo to nepříjemné takhle pár hodin před utkáním?
Dozvěděli jsme se to opravdu až někdy kolem sedmé hodiny večer. Některým klukům holt bohužel vyšly pozitivní testy. Už to pro mě bylo nečekané a mrzí mě to. Byli jsme už nachystaní, abychom odčinili tu ztrátu z Jindřichova Hradce minulý týden. V mužích hrajeme jen jeden zápas za víkend, takže když vám to vypadne, hned to je docela znát. Znamená to, že nehrajete zápas dva týdny, to vám ani naše tři tréninky týdně nenahradí. Je to škoda, protože situace se může ještě zhoršovat a hledat termíny na dohrávání soutěží pak bude stále složitější.

Jinak si ale v soutěži vedete velmi slušně a držíte se na pátém místě. Jste s průběhem sezony spokojen?
To zmíněné zaváhání v Hradci mě pořád mrzí, protože tam jsme měli rozhodně vyhrát v klidu za tři body. Ale když jsme hráli jen třetí třetinu, tak můžeme být rádi aspoň za ten jeden bod. Hlavně první část nám zápas utekl. Na to, co jsme tam předváděli, byl průběžný stav 1:3 ještě dobrý. Nakonec jsme to dotáhli k nájezdům a ty prohráli. Jinak se nám ale hlavně na konci roku dařilo, nahráli jsme nějaké body. Chtěli bychom se dostat do play-up, kam postoupí tři nejlepší z každé divizní skupiny a jeden nejlepší tým ze čtvrtých míst.

Sledujete tedy, jak si v tabulce vedete?
Samozřejmě, vyvíjí se to každým kolem. Uhrát to play-up bylo reálné. Šance pořád je, ale už jsme pod tlakem, že si nemůžeme dovolit moc zaváhání, není prostor pro chyby. Měli bychom vyhrávat.

Myslíte i na postup do vyšší soutěže, nebo je to spíše sen, než cíl postavený na reálných základech?
Když jsme do této sezony šli, věděli jsme, že to reálné může být. Sice máme mladý tým, ale to v této soutěži nehraje žádnou roli. Vzhledem k tomu, jak se to teď ale vyvíjí, si myslím, že budeme rádi, když si zahrajeme play-up s týmy z jiných skupin divize a uvidíme, co dál. O postup bychom se klidně mohli pokusit příští sezonu. Myslím, že stejně nemáme kam chvátat, protože máme pořád...

Celý rozhovor naleznete ve středečních Milevských novinách. Dozvíte se, jak zvládá Patrik hrát, trénovat děti i pískat, nebo co je pro něho v roli rozhodčího vlastně pochvalou. Dále popíše, jak vnímá vývoj celého klubu od jeho založení, kdy byl v mladších žácích, nebo s jakým zlozvykem se teď snaží skončit.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace