Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

David Brown odhaluje další unikátní Speedback Silverstone Edition

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nejnovější přírůstek do limitované série deseti retro-GT má v kufru schovanou piknikovou sedačku.

Společnost David Brown Automotive představila další unikát z exkluzivní limitované série Speedback Silverstone Edition, která byla potvrzena již v roce 2018 s úmyslem postavit pouze deset velmi exkluzivních vozů.

Nejnovější přírůstek, jehož ruční výroba měla trvat přes 8000 hodin, by měl zamířit k zákazníkovi do Asie a jeho karoserii zdobí nádherný černý lak v unikátním odstínu „Black Metallic“, jehož nanášení trvalo dlouhých osm týdnů. Příjemný kontrast s černou barvou pak dotváří detaily z ručně broušeného hliníku.

Video se připravuje ...

Specialitou vozu by měly být černobílé plaketky na karoserii, které vytvářel umělecký šperkař z Birminghamu. V podbězích jsou pak 20“ litá kola Afterburner, která stylovému kupé propůjčují lehce agresivní a dynamický vzhled.

V kabině zaujmou kožené sedačky v ústřicovém odstínu, které nabízí funkci chlazení i vyhřívání, zatímco palubní desku a dveře zdobí dřevěné dekory s otevřenými póry. Specialitou vozu by měly být tryskami inspirované výdechy ventilace s dekorem broušeného chromu a částečně odhalené kovové části vozu.

Budoucí majitel si navíc do kufru nespecifikoval stylový piknikový set. V podlaze zavazadelníku je tak ukrytá kompaktní výklopná lavička, čalouněná kůží, na jejíž zadní straně je kožené pouzdro na lahev whisky, sada skleniček a zakázkově vyrobená vlněná deka.

Pod kapotou Speedbacku, který je postaven na platformě Jaguaru XKR a jeho inspirací je klasický Aston Martin DB5, se ukrývá 5,0litrový motor V8 přeplňovaný kompresorem, jehož výkon se pohybuje okolo 600 koní.  Na 96 km/h by měl vůz zrychlovat okolo 4,2 sekundy a maximální rychlost je 250 km/h.

Vlastnit podobně exkluzivní vůz ale pochopitelně není nic levného. Základní cena před zdaněním a vlastně jakýmikoliv požadavky klienta je 620.000 liber, tedy cca 18,1 milionu korun. Individualizaci a růstu cen podobně luxusních vozů se přitom meze nekladou.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme