Hlavní obsah

Američan se potácel ulicí s vlastní uříznutou paží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek krátce po deváté hodině ráno se ve městě Lewiston ve státě Maine objevil muž, který kráčel ulicemi a třímal svou vlastní uříznutou paži. Naštěstí si ho všimli dva zaměstnanci městských služeb, kteří byli vyškolení v první pomoci a dokázali ho zachránit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž si podle úřadů uřízl ruku těsně pod ramenem na pásové pile v nedalekém obchodu AK Market. Pak v šoku ruku popadl a zřejmě vyrazil pro pomoc. Na ulici si ho naštěstí všimli dva zaměstnanci městských služeb, kteří právě pískem sypali zasněžený chodník. Muž urazil jen několik desítek metrů.

„Musel to být boží zásah, protože na místě byli dva z mých nejlepších lidí,“ uvedla ředitelka městských služeb města Lewiston Mary Ann Brenchicková s tím, že oba byli školení v první pomoci a věděli přesně jak pahýl ruky zaškrtit.

„To mu nejspíš zachránilo život,“ uvedl Derek St Laurent z Lewistonské policie. Zatímco byl muž převážen do nemocnice, policisté podle stop krve dorazili k nedalekému obchodu, kde ke krvavému zranění došlo.

Brit našel nohu. Policie teď hledá ženu, které ji amputovali

Koktejl

Nyní prověřují, zda v obchodě nebyla porušena bezpečnostní nařízení a jak přesně ke zranění na pásové pile došlo. Podle zpráv z nemocnice je zraněný muž mimo ohrožení života. Místní média však neuvedla, zda se chirurgům podařilo přišít ruku zpět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám