Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Umřels, ale jen tak trochu! Smrt Šlapeťáka Radana Dolejše (†57) zdrtila jeho přátele a kolegy

/
  • Radan Dolejš je už 30 let principálem kapely Patrola Šlapeto.
    Aktualizováno - 24. ledna 2022 ● 10:19
    23. ledna 2022 ● 22:15

    Náhlá smrt scenáristy a frontmana kapely Patrola Šlapeto Radana Dolejše (†57) zaskočila většinu showbyznysu. Dolejš byl všeobecně oblíbený a ještě v neděli, v den svého nečekaného skonu, žertoval na svém facebooku.

  • 1.

    Zuzana Bubílková

    Zuzana Bubílková
    Autor: Foto: archiv Blesku, ČTK/ M. Krumphanzl, T. Železný

    Moderátorka a satirička se s Radanem Dolejšem setkávala už za svého působení na TV  Nova, kde měli s Miloslavem Šimkem (†64) pořad Politické harašení, a spolupráce jim vydržela do současnosti. "S Radanem jsem se stýkali i osobně, když byl dramaturgem našich pořadů tak prakticky na denní bázi. Vždy byl plný úsměvů, hrál na harmoniku, byla s ním dobrá nálada. Naposledy jsme spolupracovali na TV Šlágr, měl spoustu nápadů a plánů, byť v poslední době bylo jasné, že už bude pracovat jen z domova. Pamatuji si, jak jsem byla u něj doma po operaci nohy, do které dostal sepsi, měl to opuchlé, sotva chodil, ale říkal - Pojďme se bavit o tom, co budeme dělat, a ne o noze. O nemoci mluvit nechtěl. Stejně jako Šimek, který svou těžkou nemoc tajil, protože věděl, že na nemocného humoristu lidé začnou pohlížet jinak. Radanova smrt mě v každém případě velice zaskočila, budu na něj vzpomínat," řekla Blesku Bubílková.

  • 2.

    Roman Šmucler

    Prezident České stomatologické komory a moderátor Roman Šmucler
    Autor: Martina Pečková

    Stomatolog a někdejší moderátor pořadu TABU na TV Nova Roman Šmucler lituje, že se Dolejšovi neozval, dokud byl čas. "Když byl před týdnem opakovaný koncert k 70. narozeninám Gotta, vzpomněl jsem si na Radana, byla to jeho typická práce. Spousta písniček s jiným interpretem a na pohodu. Řekl jsem si-  nedali jsme dlouho pivo. To se nemá odkládat," napsal na sociální síť.

  • 3.

    Eva Decastelo

    „Je mi to moc líto,“ zareagovala na smrt Dolejše Eva Decastelo

  • 4.

    Josef Kokta

    „Stále tomu nemohu uvěřit...... Kamaráde, nechť je ti země lehká,“smutnil i Josef Kokta

  • 5.

    Miluše Bittnerová

    „Velký a navždy hlubokosklon, Radane milý. ❤️ Upřímnou soustrast blízkým,“ napsala na facebooku herečka Miluše Bittnerová (44), známá například z Ordinace v růžové zahradě 2.

  • 6.

    František Janeček

    „Byl to neobyčejně slušný a brilantní člověk, hodně pracovitý. Znal jsem ho řadu let. Dělali jsme spolu koncert k 70. narozeninám Karla Gotta. Vybrali jsme si ho s Karlem proto, že jsme znali jeho texty a přišel nám ideální. Přišel s nápadem, jak to dramaturgicky pojmout, celé to napsal. Je to hrozné, zemřít v tak mladém věku,“ reagoval producent Gottových narozenin a jeho tehdejší manažer František Janeček.

  • 7.

    Josef Alois Náhlovský

    Bavič Josef Alois Náhlovský často vystupoval v pořadech, které Dolejš připravoval během své éry na TV Nova. „Odešel další úžasný člověk. Budeš chybět, kamaráde,“ řekl.

  • 8.

    Elis Ochmanová

    „Ještě před pár hodinama jsem se usmívala nad vtipem, který jste sdílel tady na FB. Je mi to líto..tak šťastnou cestu,“ napsala na facebook muzikálová zpěvačka Eliška Ochmanová.

    Eliška Ochmanová
    Autor: Czech News Center / Rušinová Mária
  • 9.

    Jan Tuna

    Publicista Jan Tuna neskrývá zděšení. „To ne, chlape! To si děláš zase srandu, viď?! Zase další z Tvých vtípků… Vždyť jsme pořád měli domluvenou tu husu…,“ píše ve svém komentáři.

  • 10.

    Monika Trávníčková

    Manželka Pavla Trávníčka Monika sdílela Dolejšovu fotku s všeříkajícím popiskem RIP. Pod statusem Trávníčkové na oznámení zděšeně reagují třeba moderátorka Eva Decastelo nebo zpěvačka Leona Gyöngyösi.

    Monika Trávníčková truchlí pro Radana Dolejše
    Autor: Facebook
  • 11.

    Eva Borská

    Jako první na instagramu o Dolejšově smrti informovala v neděli večer jeho kamarádka Eva Borská. Později sdílela ještě snímek se zapálenou svíčkou.

  • 12.

    Josef Melen

    Zprávě se zdráhal věřit i dětský zpěvák Josef „Pepa“ Melen, interpret hitu Né, pětku né. „Kamaráde, chci věřit, že je to jen jeden z Tvých žertíků a ty se s úsměvem ozveš…,“ napsal.

    VIDEO: Frontman kapely Šlapeto Radan Dolejš: Zhubl 42 kilo kvůli cukrovce!

    Video
    Video se připravuje ...

    Frontman kapely Šlapeto Radan Dolejš: Zhubl 42 kilo kvůli cukrovce! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

  • 13.

    Kateřina Lojdová

    Hodně reakcí se objevilo pod posledním statusem Dolejše na facebooku, „Dnes jste mě poprvé nepobavil...  Přesto díky za krásný čas a tolik laskavého humoru,“ napsala například herečka a dabérka Kateřina Lojdová, český hlas herečky Keiry Knightleyové (36) či Dr. Brennanové ze Sběratelů kostí.

     

    Ta na Dolejše zavzpomínala i na vlastním profilu. „Někdy je virtuální přátelství i silnější, než to opravdové. Dnes odešel Radan Dolejš ...a já to vůbec nechápu,neb jsme ještě včera večer, ostatně jako téměř každý den, dva a půl roku, vtipkovali na zdi u Viléma Rubeše a já se každý den těšila, čemu se zase, společně, zasmějeme. Teď se tedy opravdu nesměju, tohle nebylo vtipné, Radane.. Děkuji vám za všechno, odpočívejte v pokoji, mám vás ráda,“ napsala smutně a její kamarád ji pak doplnil, že s Radanem plánovali jarní setkání naživo.

  • 14.

    Dana Makrlíková

    „Nemůžu tomu věřit,“ ozvala se i Dana Makrlíková, bývalá tvář Receptáře prima nápadů, která se dala na zahradničení.

  • 15.

    Adéla Elbel

    „Ach ne, sbohem,“
    kondolovala komička Adéla Elbel. 

  • 16.

    David Drábek

    „Cože??!!!!!“ podivoval se nad zprávou režisér David Drábek (51).

  • 17.

    Klára Long Slámová

    „Upřímnou soustrast rodině, tohle je moc smutné a moc brzy,“ napsala právnička Klára Long Slámová.

  • 18.

    Lenka Hornová

    „Díky za všechno, hlavně za to, že jsi mě měl normálně rád a občas jsi mi to připomenul,“ poslala vzkaz do nebe i Lenka Hornová

  • 19.

    Šárka Rezková

    Nezapomněla ani zpěvačka a interpretka písničky Borůvková - Šárka Rezková: „Usnul jsi, ale budeš tu stále. Rodině upřímnou soustrast.“

  • 20.

    Jana Adamcová

    „Naštěstí jsi umřel jen tak trochu. Budeš tady s námi napořád…. Díky svému talentu a pracovitosti,“ ozvala se zase moderátorka Jana Adamcová.

  • 21.

    Jana Bobošíková

    Kontroverzi vyvolal ale komentář Jany Bobošíkové. „Radane, Vy nezklamete!“ napsala totiž, což byla ale zřejmě ještě reakce na jeho poslední status: „Ten pocit, když otevřeš skříň a zjistíš, že se vejdeš do oděvu, který tam visí už 10 let... Já si třeba dneska ráno vytáhnul šálu.“ Jenže po smrti hudebníka a dramaturga působil tenhle vzkaz trochu jako pěst na oko, a tak se na Janu snesla kritika. „Vy taky ne, náno,“ vzkázal jí kdosi. Pak ji ještě upozornili na to, že Dolejš již není mezi námi. Bobošíková už ale raději nic dalšího nenapsala.

    Fotogalerie
    49 fotografií

     

Články odjinud

Dnešní horoskopy