Jak koupit nové tonery? Není to žádná věda

Tiskárna zničehonic netiskne a vy jste postaveni před úkol pořídit do ní novou náplň? Pokud moc netušíte ani to, jaký přístroj vlastně používáte, může to být docela oříšek. Poradíme, jak vybrat správnou náplň, aby tiskárna tiskla kvalitně, levně a přístroj se udržoval v dobré kondici.

Toner
Zdroj foto: Singkham / Shutterstock.com

Pokud znáte typ náplně

Jestliže máte k dispozici starou náplň, je další postup snadný – opište si kód označení, které najdete na prázdné tiskové kazetě. Díky tomu vlastně získáte jednoznačnou identifikaci vhodné náplně, kterou vaše tiskárna potřebuje. Pak už jen stačí zajít do kamenného obchodu nebo zadat kód do internetového vyhledavače a hned zjistíte, kde mají vhodné tonery skladem. Levné tonery se vyplatí kupovat především na internetu. Nabídky bývají lepší a často je i výběr širší a můžete teoreticky nakoupit i výhodněji nějaký neoriginální toner.

Pokud znáte výrobce

Jestliže znáte alespoň značku vaší tiskárny, může to ke správné identifikaci toneru stačit. Máte-li tiskárnu Canon, je jasné, že potřebujete tonery Canon. Stačí pak jen zadat typ vaší tiskárny do internetového vyhledavače a ihned získáte doporučení, kterou kazetu pořídit. Stejně snadno se navíc můžete poradit v jakémkoliv obchodě. Pracovnicí se obvykle v nabídce velmi dobře orientují a pomohou vám vybrat správně.

Nebojte se požádat o pomoc

Zdá se vám vyhledávání příliš složité a máte obavu, že nenakoupíte správně? Nejste si jisti, že víte, jak náplň správně vybrat a nerozumíte rozdílům mezi klasickou originální náplní a tou neoriginální? Pak je nejjednodušší zajít do některé z prodejen a na vše se zeptat. Pracovníci bývají obvykle velmi ochotní a rádi s vámi prodiskutují všechny možnosti. Chcete-li ušetřit, může být neoriginální náplň dobrou variantou, ale dejte si pozor na původ a výrobce, abyste nenaletěli nekvalitním náplním. Mohou být dokonce i zdraví nebezpečné.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.