Proč ženy po svatbě razantně stříhají vlasy nakrátko?

Mnoho životních období mohou ovlivnit samotný zjev a styl ženy. Ať už se jedná o experimenty při mladické nerozvážnosti, období svatby, po ní nebo při mateřství, všechny tyto chvíle často ovlivňují vlasy.

Krátké vlasy
Zdroj foto: kiuikson / Shutterstock.com

Jak je to možné a proč takové změny ženy dělají? Zjistěte hlavní důvody, proč se ženy rozhodnout pro krátký sestřih vlasů.

Vlasy

V některém období se vám hodí v životě krásné a dlouhé kadeře se zajímavou a náročnou barvou, v jiném věku zase budete preferovat spíš nějaký praktický sestřih. Ženy mění svůj styl zejména na vlasech, to proto, že pověstná koruna krásy je při každém setkání nejvíce viditelná.

Změna účesu je definitivní změnou

Často se říká, že pokud žena změní svůj styl účesu po rozchodu s partnerem, je tento rozchod naprosto definitivní. Ne nadarmo si ženy tento moderní rituál připravily proto, aby se tak mohly nadobro oprostit od všeho zlého z minulosti a začít znovu se světlými zítřky. Velká životní změna však není jediným důvodem pro změnu střihu nebo barvy vlasů.

V mládí vlasy zažívají experimenty

V období puberty a také ještě po 20. roku života mladé dívky rády experimentují a hledají tak vlastní styl, který jim bude nejvíce sedět po celý život. Snaží se na sebe také strhnout pozornost okolí, protože se chtějí zkrátka líbit. Proto se často objevují na hlavách mladých dívek extravagantní barvy, prodloužené vlasy i vyholené části hlavy.

Po tak bujarém období, kdy vlasy zažily velké devastování za pomocí různých přípravků i chemicky drastických barev, přijde většinou i mírnější a přirozenější styl ruku v ruce s dospělostí.

Po dvacítce ženy sází na ženskost

S dvacátým rokem přichází často usazení v jednom oblíbeném stylu, nejčastěji se jedná o moderní délku k ramenům nebo lehce pod ně. Co se týče barvy, nejvíce se mladé ženy barví na blond nebo světle hnědou, působí žensky a velmi svěže. Další zlom však přichází s obdobím vdavek.

Po delším partnerském vztahu přichází vytoužené období plánování svatby, do něhož spadá mimo jiné i plánování vzhledu nevěsty. Velké množství žen se spol us přípravou svatby snaží co nejvíce podpořit růst vlasů. S dlouhými vlasy totiž může každá nevěsta vymyslet originální a ten nejlepší svatební účes. Ať už se rozhodne pro polorozpuštěné vlasy s vlnami nebo raději preferuje elegantní drdol, v obou případech jsou potřeba právě dlouhé vlasy.

Barvy ničí kvalitu vlasů

Barvení vlasů každý měsíc ničí kvalitu vlasů čím dál více. Ženy v období svatby bohužel moc nehledí na péči o kadeře, zajímá je především čerstvá barva a zkoušení nejrůznějších svatebních účesů. Po svatbě se diví, že jsou vlasy polámané, slabé a bez kvalitní výživy.

Proč tedy krátké vlasy?

Prvním důvodem, proč se ženy nejčastěji stříhají po svatbě, je právě kvalita vlasů. Zničené a lámavé vlasy oživí pouze radikální sestřih, který vlasům uleví a dodá možnost se znovu vzpamatovat. Nejideálnější volbou je přímo krátké mikádo, vlasy tak mají dokonce schopnost brzy získat zase potřebnou hydrataci a rychle narůst do požadované délky.

Krátké vlasy
Zdroj foto: Sofia Zhuravetc / Shutterstock.com

Po svatbě se ženy stříhají nakrátko také ryze kvůli praktické stránce věci. Pro úklid domácnosti i samotnou úpravu účesu jsou totiž kratší vlasy mnohem lepší. Představte si, že po zbytek života neustále sušíte dlouhé prameny, snažíte se je natáčet nebo česat do úhledných drdolů, copů a culíků. Taková představa vás jistě brzy omrzí.

Třetím důvodem je mateřství. Spolu s těhotenstvím a mateřstvím přichází období, kdy se při nahnutí nad dítě zkrátka dlouhé vlasy nehodí.

Co na změnu říkají muži?

Krásná nevěsta s dlouhými vlasy se pár týdnů po líbánkách mění v šik manželku s moderním účesem. Většině mužů tato změna vůbec nevadí, naopak ji hodnotí kladně. Přesto však existuje mnoho druhů mužů, kteří na svých ženách milují dlouhé vlasy a za žádnou cenu si nechtějí zvyknout na nový, mnohem kratší účes.

A co vy? Ostříhala jste se po svatbě?

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.