InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Beseda s cestovatelem

    Čtvrtek 16.5 16:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné Železničářská 12, České Budějovice

  • Kultura Na Kanále

    Čtvrtek 16.5 17:00 - Vodácké centrum České Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotbalový rozhodčí Jiří Stiegler oslavil osmdesátiny

Jiří Stiegler

Jiří Stiegler

STRAKONICE – V neděli 23. ledna oslavil 80. narozeniny někdejší fotbalový rozhodčí, trenér, delegát a funkcionář Jiří Stiegler ze Strakonic. Jméno si udělal především jako sudí, dotáhl to až na mezinárodní scénu. Byl rozhodčím FIFA.

 

Jak sám pokaždé zdůrazňoval, jeho největším rozhodcovským zážitkem bylo kvalifikační utkání o mistrovství světa v Itálii (1990) mezi Skotskem a Francií v roce 1989. Uchvátila ho zde především atmosféra, kterou vytvořilo osmdesát tisíc fanoušků. Domácí tehdy zvítězili 2:0. V domácí československé nejvyšší soutěži působil v letech 1980 – 1991, kdy v součtu odřídil 145 zápasů. Dále rozhodoval dvě mezinárodní utkání, jeden duel v Poháru mistrů evropských zemí, po pěti duelech pak v Poháru UEFA a Poháru vítězů pohárů.

Jako aktivní hráč byl vynikajícím brankářem, chytal za mateřské Strakonice, Písek a Pardubice, kterým pomohl do první ligy. Svoji aktivní činnost musel ukončit kvůli zranění. Jako trenér pak trénoval divizní Strakonice, coby funkcionář byl sekretářem Okresního fotbalového svazu Strakonice, v první lize vedl komisi delegátů a rozhodčích a dva roky byl také ředitelem Dynama České Budějovice. Za svoji celoživotní činnost pro fotbal dostal před lety také Cenu Václava Jíry.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace