InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hlavní je, aby byli všichni zdraví, přeje si cehnický trenér

Hrající trenér Jiří Prokeš ml. si na podzim zahrál v cehnickém dresu spolu se svým otcem Jiřím Prokešem st., který mužstvu vypomohl na pozici brankáře. , Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

Hrající trenér Jiří Prokeš ml. si na podzim zahrál v cehnickém dresu spolu se svým otcem Jiřím Prokešem st., který mužstvu vypomohl na pozici brankáře.     Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

CEHNICE – Nevyrovnané výkony a výsledky měli v podzimní části I. B třídy fotbalisté Cehnic. Zápasy v první polovině úvodní části jim příliš nevyšly, vytěžili z nich pouze sedm bodů. Ve druhé polovině to bylo lepší, přidali jich devět, ovšem mělo jich být více, jak zmínil i hrající trenér Jiří Prokeš ml. Cehničtí totiž ztratili při třech remízách. Do jarních odvet tak půjdou z osmé pozice, kdy se při vyrovnanosti soutěže mohou posunout vzhůru, stejně tak propadnout dolů. „Budeme chtít hrát pohledný fotbal a vylepšit co nejvíce naše prozatímní postavení,“ nastínil Jiří Prokeš ml. Ten se na hřišti v průběhu sezony jako spoluhráč potkal se svým otcem Jiřím Prokešem st., který vypomohl mezi tyčemi.

 

Jaký podzim z vašeho pohledu za sebou mají Cehnice se ziskem 16 bodů, které stačily na 8. místo? Jaké ambice jste měli před startem sezony?
Žádný cíl jsme si vyloženě nedali. Každou sezonu se chceme pohybovat minimálně uprostřed tabulky. Soutěž bývá každý rok vyrovnaná, takže vždycky záleží na momentální formě a pohodě týmů.

Co bylo příčinou toho, že se vám nevydařila první polovina podzimu, v niž jste získali jen sedm bodů?
Po prvním zápase, kdy jsme vyhráli v Prachaticích, to vypadalo, že bychom se mohli od začátku chytit. Pak se nám nevyhnula zranění některých hráčů, k tomu se přidala nekoncentrovanost v zápasech, které jsme měli dobře rozehrané, a nakonec jsme je nedotáhli do vítězného konce.

Druhá polovina byla bodově úspěšnější, ale nemohla být lepší s ohledem na tři remízy? Mohli jste ty zápasy dovést do vítězného konce, nebo zpětně berete i smírné výsledky jako úspěch?
Potřebovali jsme se chytit výhrou a nastartovat se. To se stalo ve Střelských Hošticích, kde jsme získali tři body. Museli jsme také změnit systém hry, začali jsme víc trénovat kombinační hru a pak to převádět do zápasů. Chtěli jsme mít z fotbalu radost a hlavně, aby se na to dalo koukat. Remízy, které jsme uhráli? Místo nich mělo být víc bodů. Většinu z nich jsme ztratili až na konci utkání. Takže z těch remízových zápasů jsme mohli vytěžit víc.

Na podzim jste byli třetím nejvíce inkasujícím týmem. Čím to bylo dáno, proč byla vaše defenziva tak špatná? Jak se díváte na dva šestigólové příděly od Bělčic a Lhenic?
Byla to nekoncentrovanost v zápasech, ať už jsme dostali rychlé góly hned na začátku utkání, nebo na samém konci. Dostali jsme také hodně zbytečných gólů, které nás srazily. Duely s Bělčicemi se nám dlouhodobě nedaří, mají dobrý tým, který hraje dlouho spolu a hráči jsou sehraní. Zápas ve Lhenicích byl jasnou záležitostí – hráči byli pořád v pohybu, všichni o sobě věděli, měli nacvičené různé návyky, což nám dělalo problém.

Naopak v ofenzivě jste patřili k těm lepším. Hodnotíte útočnou sílu kladně, byla vaší devizou?
Směrem dopředu máme hodně kvalitních hráčů, kteří dokážou něco vymyslet nebo zakončit. Pořád je však na čem pracovat. Když pak ale dáme třeba tři branky na hřišti soupeře a přesto nevyhrajeme, tak se to také podepíše na psychice hráčů.

V brance vám na podzim v několika zápasech vypomohl váš otec Jiří Prokeš st. Co bylo příčinou toho, že jste měli problémy s gólmany? A počítáte s jeho výpomocí i na jaře?
Táta nám velmi pomohl. Je vidět, že má pořád – i ve svém věku – co nabídnout. Příčinou toho, že jsem ho oslovil bylo, že máme jen jednoho brankáře a kdyby se zranil, neměl by kdo chytat. A dále také, že každý gólman na sobě potřebuje neustále pracovat. Když má pozici jistou, nemá se kam posouvat. Pokud má zdravou konkurenci, tak ví, že se zlepšovat musí. Určitě s tátou počítáme, že nám pomůže i na jaře.

Bylo to poprvé, kdy jste se potkali v jednom týmu?
Poprvé to nebylo. Hráli jsme spolu, když jsem působil ještě ve Štěkni nebo na různých turnajích.

Jak hodnotíte úroveň vašeho fotbalu i toho v I. B třídě s ohledem na skoro roční pauzu kvůli koronaviru?
Naše hra je jako na houpačce. Jednou hrajeme dobře, pak se na to zase nedá koukat. Musíme naši hru ustálit, aby nás fotbal bavil a současně i diváky. Myslím, že úroveň I. B třídy je velice dobrá. Hraje v ní hodně kvalitních hráčů a soutěž je až na nějaké týmy vyrovnaná. Nemyslím si, že by dlouhá pauza, která byla, měla vliv na kvalitu soutěže.

Nakolik se vás vůbec pandemie dotkla? Zaznamenali jste v této souvislosti odchody a větší výpadek ve fyzické připravenosti a herních dovednostech?
Určitě se na každém podepíše jak menší fyzický fond, tak i práce s míčem. Záleží pak na každém, jak se k tomu postaví. Odchody jsme neměli žádné, naopak jsme posílili.

Jak bude vypadat zimní příprava, na čem budete muset zapracovat?
Přípravu začneme začátkem února. Máme domluvené soustředění, pokud nebudou zase nějaká opatření. Pracovat budeme určitě na fyzičce a i práce s míčem bude důležitá.

Dojde k nějakým změnám v týmu? Kde byste rádi viděli posílení?
K žádným změnám zatím nedojde. Hlavní je, aby byli všichni zdraví a mohli nastupovat.

S čím půjdete do odvetné části, co budete považovat za úspěch?
Do každého zápasu půjdeme s tím, že chceme vyhrát. Budeme chtít hrát pohledný fotbal a vylepšit co nejvíce naše prozatímní postavení.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace