Energie krystalů, drahých kamenů ve spojení s magickými šperky

Nerost a minerál je totéž, nerosty rostou v zemi, zem je bohatá na minerály, z nichž rostou rostliny. Pokud budeme kameny vnímat jako dary země, krásné krystaly, které v zemské kůře a ve tmě vyrůstaly stovky, tisíce i miliony let, napojíme se na jejich zemskou i kosmickou energii. Vášniví sběratelé kamenů tvrdí, že v lokalitách, kde se nachází podzemní voda, tam se bude nacházet nosná žíla minerálů. Drahé kameny, minerály, krystaly, nerosty představují „zkamenělý život“.

Talisman s krystaly

Milovníci šperků vědí, že v kombinaci s drahými kameny nejsou jen ozdobou, v podobě amuletu mají ochranou vibraci, v podobě talismanu přináší štěstí, podporují energii záměru

Amulet představuje pasivní ochranu, vybavme si magickou symboliku štítu. Talisman představuje aktivní ochranu, vybavme si magickou symboliku meče. Například talisman nebo šperk z ametystu je možné ozdobit rytinou v podobě obrazu Slunce a Měsíce, toto magické spojení symbolizuje mystickou svatbu. Podobně magický účinek mají granáty s vyrytými symboly obrazu Slunce nebo lotosu.

Rezonanční energii kamene vkládáme do náramků a dalších šperků. Korálky na krku, souzní-li s krční čakrou, mají pozitivní vliv na komunikaci, sebepoznání, inspiraci, nezávislost a vnitřní svobodu. Například akvamarín býval ozdobou královských šperků, je symbolem štěstí a bohatství. Šperky ze stříbra doplněné akvamarínem skvěle rezonují se šátkem nebo šaty v barvě nebeské modři. Korálky z akvamarínu vyzařujícího tvořivé modré světlo nošené na krku ovlivňují vyjadřování, ovlivňují výběr používaných slov s pozitivní energií, rozjasňují hlas. Šperk s karneolem motivuje, zachytává inspiraci a podporuje tvořivost.

Akrostichon – magická formule

Počáteční písmena názvů drahých kamenů, které jsou uspořádané ve špercích, královských korunách apod. mají vyjadřovat určité magické slovo (formule akrostichon) nebo heslo. Do šperku se vsadí takové drahé kameny, které v součtu prvních písmen v jejich názvech vytvoří požadované magické slovo, jméno nebo heslo.

Příklady drahých kamenů v rezonanci s kovem

Jaspis – magické spojení se stříbrem
Achát – magické spojení s mědí
Ametyst – magické spojení se zlatem
Smaragd – magické spojení se zlatem
Rubín – magické spojení se zlatem

Například chrysoberyl v kombinaci se zlatem je magickým talismanem pro milostné vztahy, životní štěstí ve vztazích, bohatství a blahobyt, působí ochranným vlivem pro děti.

Příklady účinků krystalů ve špercích
  • Šperk s opálem podporuje jasnozřivost, jasnovidnost, osvěžuje paměť, je symbolem moci a síly.
  • Talismanem pro štěstí, bohatství a hojnost je šperk s akvamarínem. Menší krystal akvamarínu vložíme do peněženky.
  • Šperk s achátem bude disponovat především ochrannou mocí, zbavuje mysl nepříjemných myšlenek a nehezkých slov, používá se při magických rituálech.
  • Šperk s jaspisem bude vyzařovat aktivovanou energii archanděla Michaela.
Příklady drahých kamenů podporujících ženskou energii
  • Chalcedon je vhodný pro ženy, podporuje sebevědomí, vnitřní i vnější krásu, dodává sílu a energii. Chrání před iluzemi, udržuje vědomí reality, sjednocuje tělo a duši. Mírní nervozitu a strach, utěšuje v čase smutku, rozveseluje.
  • Červený jaspis a karneol je kamenem bohyně Isidy, pozvedá půvab, krásu vnitřní i vnější.
  • Lazurit je kámen ryzí ženskosti, ženám dodává půvab, přitahuje lásku, dodává energii či sílu bohyně. Chrání před duševním vyčerpáním a depresí, mírní poruchy spánku, posiluje imunitní systém, pomáhá snižovat nadváhu.
  • Malachit je kamenem pro ženy, podtrhuje smyslnost, šarm, eleganci. Mírní zvědavost a proměňuje ji ve zvídavost, zbavuje rozmařilosti, přináší trpělivost. Zklidňuje citová zranění, zbavuje vnitřních blokád a myšlenkových vzorců, dodává energii, ochraňuje. Pomáhá snižovat nadváhu, podporuje celkovou očistu fyzického těla a plynulý tok energie energetickými centry, posiluje imunitní systém.
  • Topaz je kámen vhodný pro ženy, ovlivňuje plodnost, pomáhá léčit ženské potíže. Utišuje bolest hlavy a kloubů, zklidňuje vnitřní napětí.

Magické prsteny s drahými kameny
  • Prsten s onyxem vyzařuje uklidňující a léčivou sílu.
  • Prsten s rubínem nosíme na levé ruce, na pravé ruce podporuje závislost a svazuje touhy a vášně v partnerských, milostných vztazích. Rubín rezonuje se zlatem, zlato podporuje vlastnosti kamene a magickou účinnost.
  • Safírový prsten chrání před negativními energiemi a magickými útoky, podporuje čistou mysl a tvořivé myšlenky.
  • Posvátný prsten se smaragdem, chryzolitem, chryzoprasem nebo hyacintem symbolizuje energii Panny Marie a dalších lunárních bohyní (Isis, Selene, Hekaté).
  • Andělský prsten s diamantem, zasvěcený archandělu Gabrielovi, je symbolem mistrů mystických vědomostí a dovedností.
  • Magický prsten s diamantem vybroušeným do hexagonu a vsazený do zlata dává vzniknout magickému briliantovému prstenu. Magické prsteny s diamantem či briliantem se mají nosit pouze na levé ruce (levá ruka – pravá hemisféra).
  • Prsten s akvamarínem je vhodný pro práci se záměrem, pro divinační magii, evokace a podobně.
  • Prsten s ametystem je symbolem královského umění mystiků, symbolem moci a síly.
  • Prsten s malachitem chrání před nepřízní a negativními energiemi, mírní stres a strach.
Prsten je symbolem kruhu, cykličnosti a věčnosti

Prsten je symbolem kruhu, přirozeného cyklu přírody, věčnosti, oddanosti, dodržení slibu. Prsten představuje cyklické bytí na tomto světě – slunečnímu zvěrokruhu se říká „prsten slunečních znamení“. Svatební prsten je symbolem věrnosti a rodinného zázemí.

Prsten nenosíme na ukazováčku – symbolizuje pýchu, na prostředníčku – opatrnost, na prsteníčku – spojení a závazek, na malíčku – prozíravost.

Zobrazit nabídku knih – INSPIRACE PRO SPOKOJENÝ ŽIVOT

Krásně barevné kameny, symboly věčnosti, upoutávají náš zrak, rádi je bereme do dlaní, vnímáme je svými smysly, intuitivně vycítíme, s jakým kamenem rezonujeme. Energie kamenu, ke kterému jsme přitahováni na první pohled rezonuje s naší aurou, mentální energií a s vibrací duše. Pokud splyneme s vibrací vybraného kamene, dodá energii fyzickému tělu i prostředí našeho domova. Pokud se doma obklopíme kameny s pestrými vlastnostmi, budeme se cítit dobře, budou na nás působit jejich subtilní vibrace. Možná budeme dokonce vnímat jakým způsobem mezi sebou jednotlivé krystaly komunikují. Energie kamenů, které navzájem vibračně souzní, se vzájemně energeticky propojují a ovlivňují.

Související články: Tajemství korálků a náramků, ženská krása a zdraví, Spirituální tajemství zlata, magická kombinace s drahými kameny

Zdroj fotografií: Pixabay.com

Diskuze


PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?