Přetáhnout kvalifikované lidi, nařídit Green Deal. Protektoráty! Macek tuší plán Německa

25.01.2022 15:55

Někdejší poslanec, publicista Miroslav Macek, se ve svých pravidelných glosách zaměřil mimo jiné na Německo a na imigraci. „Konečně nebudeme německá montovna,“ zajásal rovněž v jiné glose Macek.

Přetáhnout kvalifikované lidi, nařídit Green Deal. Protektoráty! Macek tuší plán Německa
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

„Asistentů pedagoga za pět let fungování nových pravidel pro inkluzi stále přibývá, přestože rok platná vyhláška měla jejich další expanzi ve školách krotit. Dohromady mají učitelé k ruce 29 188 asistentů, kteří jim na doporučení poradenských zařízení pomáhají u dětí s poruchami a postiženími. Konečně nebudeme německá montovna!“ okomentoval v jedné ze svých glos Macek.

V další glose se věnoval německé ekonomice, kterou podle jeho slov trápí demografická nerovnováha. „Populace stárne, a to se negativně projevuje na pracovním trhu. Nová vláda Olafa Scholze má ale plán: nedostatek pracovních sil chce vyřešit každoročním přijetím až 400 tisíc pracovníků ze zahraničí. Informovala o tom agentura Reuters,“ píše Macek. A všímá si i slov předsedy Svobodných demokratů, jedné z vládních stran, Christiana Duerra, který pro ekonomický magazín WirtschaftsWoche řekl: „Nedostatek kvalifikovaných pracovníků se stal tak závažným problémem, že dramaticky zpomaluje naši ekonomiku.“ Řešení vidí v imigrační politice. „Problém stárnoucí pracovní síly můžeme dostat pod kontrolu pouze pomocí moderní imigrační politiky. Co nejrychleji musíme dosáhnout hranice 400 tisíc kvalifikovaných pracovníků ze zahraničí,“ dodal podle Macka Duerr.

„Správně! A ty státy, kterým Německo přetáhne kvalifikované pracovníky, se velmi brzy stanou německým protektorátem, zvláště když jim k tomu rudozelená berlínská vláda prostřednictvím Bruselu nařídí Grean Deal, a podkope tak jejich ekonomiky,“ okomentoval to Macek.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…