Spojení 420PEOPLE a Orchestru BERG v Arše

INspiraCe, tak se jmenuje experimentální hudebně-taneční projekt, který vznikl díky spojení tanečního souboru 420PEOPLE a Orchestru BERG. Diváci se mohou se těšit na symbiózu choreografie Sylvy Šafkové a hudby Tomáše Reindla, která dává vyniknout interakci tanečníků a hudebníků. Multižánrový projekt bude k vidění 13. a 14. února v divadle Archa.

Spojení 420PEOPLE a Orchestru BERG v Arše

Spojení 420PEOPLE a Orchestru BERG v Arše

Experimentální hudebně-taneční projekt 420PEOPLE a Orchestr BERG převádí na jeviště divadla Archa skladatelské postupy a principy společně s choreografií Sylvy Šafkové.

V názvu představení se pojí inspirace kultovní skladbou Terryho Rileyho In C z roku 1964, ale i celý žánr minimalistického přístupu k hudbě. Umocňuje tak umělecký zážitek nejen milovníkům tance.

„Jasná choreografie a jistá dávka improvizace a interakce tanečníků s hudebníky v autorské hudbě Tomáše Reindla vás přesvědčí o tom, že minimalismus nemá jen jednoduché linie. Scénografie, vytvořená na základě repetitivních tónů a minimalistických prvků celého představení, se přelévá, pohybuje, stejně jako hudba a její tóny,“ dodávají tvůrci.

Zdroj: www.amaze.media

Témata článku

Sylva Šafková

420peopleOrchestr BERG

Divadlo Archa

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: