BK MLADÁ BOLESLAV

Dlouhodobě trpíme výpadky. Tentokrát jsme to ale zvládli, těšilo Ondřeje Najmana

26. 1. 2022
Autor: Klub
Z l í n – Bruslaři na ledě Beranů naplnili "vzorec", podle kterého jedou od poloviny prosince, to jest dvě prohry-jedna výhra, když zvítězili 7:2. Nezbývá než věřit, že se jim ho konečně podaří prolomit. V lepší zítřky doufá i jeden z úspěšných střelců úterního večera Ondřej Najman. "Dlouhodobě se nám spíš nedaří, tentokrát se nám to ale povedlo překlopit na naši stranu," řekl po zápase.

Ondro, zápas se Zlínem byl úplně jiný než ten nedělní s Třincem (prohra 3:7). Je to takové skoro až z extrému do extrému…

Se Zlínem to pro nás byl důležitý zápas, dlouhodobě se nám prostě nedaří. Doufali jsme, že zlepšíme hru, a že trochu překlopíme štěstí na naši stranu. Myslím, že tentokrát jsme to zvládli celkem dobře.

Hlavně úvod utkání byl skoro snový, že?

Zas až tolik ne. První dvě tři střídání byl Zlín lepší, tlačili nás a my se chvilku hledali. Pak nám tam napadaly tři rychlé góly, což nám hodně pomohlo v celém tom zápase.

Pak jste si ale znovu nechali dát góly… Kdyby platil i ten třetí, který Zlín dal, vedli byste rázem jen o branku.

To samozřejmě mrzí, máme s tím problém celou sezonu. Máme hrozné výpadky a nezabránili jsme tomu ani tentokrát. Domácí se toho pokusili samozřejmě využít. Naštěstí jsme si s tím tentokrát poradili – po dlouhé době.

Bylo na hře nějak znát postavení Zlína v tabulce?

Ne, to vůbec ne. Zlín hrál dobře, nám tam prostě napadaly góly. Domácí měli hodně šancí, nás ve finále podržel gólman. Nemyslím si, že by bylo nějak znát, kdo je na tom jak v tabulce. Oba týmy hrály dobrý hokej, snažily se. Tentokrát to vyšlo nám a my jsme za to strašně rádi.

Vy osobně jste dal dva góly. Spokojen?

Pravdou je, že jsem dal jen jeden. (úsměv) Ten ve druhé třetině dal Kuba Kotala, to on to tečoval. (K úpravě oficiálního zápisu prozatím nedošlo, mělo by se tak stát v nejbližších dnech ze strany svazu, pozn. red.) Kety by měl mít tím pádem hattrick, takže to bude mít hodně drahé.

Do vaší formace se právě ze Zlína vrátil Oscar Flynn. Co na to říkáte?

Asi se dá říct, že se nám teď dlouhodobě prostě nedaří, takže je to snaha něco s tím udělat. Oscara dobře známe, on zná nás, je to mladý a bruslivý hráč. Co si budeme povídat, ten pohyb nám teď trochu chyběl. Snad nám to pomůže k lepším zítřkům.

Děkujeme za rozhovor.