bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První švédský generální manažer v NHL! Canucks vsadí na Rutherfordova koně

26. ledna 2022, 14:18

Tomáš Zatloukal

Přepište dějiny! Ta slavná, byť už lehce omšelá hláška Roberta Záruby se přímo nabízí. V NHL bude vůbec poprvé úřadovat coby generální manažer Švéd, Kosatky z Vancouveru si vybraly Patrika Allvina a někdejší zadák měl podle uznávaného novináře Elliotta Friedmana nabídku přijmout. Kanadský klub pověřil hledáním nového GM legendárního funkcionáře Jima Rutherforda, který se před časem stal dočasnou náhradou za kritizovaného a vyhozeného Jima Benninga.

Allvin a Rutherford?

To je dobře známé spojení, oba pánové na sebe narazili v Pittsburghu a společně se radovali ze zisku dvou Stanley Cupů. "Trader Jim" si pilného a přemýšlivého Seveřana oblíbil, dokonce z něj předloni udělal svého asistenta.

"Patrik odvedl za 14 let u Tučňáků spoustu práce a jasně ukázal, že je přínosem pro naši organizaci. Jsem ohromen tím, jakou má pracovní morálku, hokeji rozumí do hloubky. Těším se, že s ním budu intenzivněji spolupracovat," říkal tehdy Rutherford.

Ten tou dobou byl v Pittsburghu generálním manažerem, do konce jeho angažmá u Pens ovšem chyběly už jen dva měsíce. V lednu 2021 šokoval hokejový svět, když na svůj post rezignoval. Jako motivaci pro odchod uvedl osobní důvody.

Allvina, pyšnícího se zkušenostmi z nejrůznějších pozic v rámci skautingu i managementu, následně ve Steel City jmenovali dočasným GM. Mezitím Penguins hledali Rutherfordova nástupce – našli ho v osobě klubové legendy úhlavního rivala, Ronu Hextallovi.

Allvin se vrátil do role asistenta generálního manažera, jen svými postřehy nezásobil Rutherforda, ale Hextalla. Jiného bývalého gólmana.

Teď se opět setká s Rutherfordem, který už nebude sedět na dvou židlích a naplno se bude věnovat práci prezidenta hokejového provozu Canucks. Ve Vancouveru by tak mělo skončit personální zemětřesení, jehož obětí je kromě Benninga i Travis Green. 

Toho nedávno na střídačce nahradil o poznání zkušenější Bruce Boudreau. A trenérský matador, co před pár dny odkoučoval jubilejní tisící utkání v NHL, si zatím vede o poznání lépe než jeho předchůdce. Bude to platit i o Allvinovi a zastíní Benninga?

Zatím není jasné, na jak dlouho sedmačtyřicetiletý Evropan přichází. Na to je informace o jeho nástupu příliš čerstvá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.