Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2022 20:26
Čas čtení 1:00
Vojtěch Vanda

Disney+ se v létě dostane do Česka. Rozšiřuje se do více než 40 zemí

Disney+ se v létě dostane do Česka. Rozšiřuje se do více než 40 zemí
Zdroj: The Walt Disney Company
ZAJÍMAVOSTI DISNEY
Uložit Uložené

The Walt Disney Company ohlásila expanzi streamovací služby Disney+ do čtyř desítek zemí včetně České republiky.

Svět Marvelu, Star Wars nebo pixarovky. Od letošního léta budou moci čeští diváci sledovat všechny tyto filmy a seriály legálně na streamovací platformě Disney+. Společnost The Walt Disney Company spuštění potvrdila odkládaný start platformy ve středeční tiskové zprávě. Disney+ se tak v Česku stane přímým konkurentem Netflixu, HBO GO nebo třeba platformě Voyo.

Doporučeno
Když se dabovala Pretty Woman, osm lidí namluvilo čtyřicet postav. Dnes je dabingu mnohem víc, miluju to, říká Wágner (Rozhovor) Když se dabovala Pretty Woman, osm lidí namluvilo čtyřicet postav. Dnes je dabingu mnohem víc, miluju to, říká Wágner (Rozhovor) 23. ledna 2022 7:00

Na spuštění digitální streamovací platformy nesoucí Disneyho jméno se fanoušci těšili již minulý rok. Nicméně, jak víš z našeho článku, ke spuštění jak na Slovensku, tak v České republice nedošlo. Společnost tehdy uvedla, že se spuštění streamovací platformy chystá v létě tento rok a jak se zdá z tiskového prohlášení, přípravy jdou podle plánu.

Letní rozšíření pole působnosti proběhne ve 42 zemích a 11 teritoriích ve východní Evropě, Africe a na Blízkém východě. Dle informací The Hollywood Reporter se bude jednat o čtyři velké trhy – Jižní Afrika, Polsko, Spojené Arabské Emiráty a Turecko – a dále 38 dalších zemí.

Disney+ bude v Jemenu i na Gibraltaru

Kromě Česka a Slovenska se jedná o Albánii, Alžírsko, Andorru, Bahrajn, Bosnu a Hercegovinu, Bulharsko, Černou Horu, Egypt, Estonsko, Chorvatsko, Jemen, Irák, Izrael, Jordánsko, Katar, Kosovo, Kuvajt, Lotyšsko, Libanon, Libyi, Lichtenštejnsko, Litvu, Maďarsko, Maltu, Maroko, Omán, Palestinu, Polsko, Rumunsko, Řecko, San Marino, Saúdskou Arábii, Severní Makedonii, Srbsko, Tunisko a Vatikán.

Mezi 11 teritorií patří Faerské ostrovy, Francouzská Polynésie, Francouzská jižní a antarktická území, Saint-Pierre a Miquelon, Ålandy, Svatý Martin, Špicberky a Jan Mayen, Britské indickoocenánské území, Gibraltar, Pitcairnovy ostrovy a Svatá Helena.

Konkrétní data, kdy by se měla služba v kterých státech spouštět, zatím známa nejsou. 

Domů
Sdílet
Diskuse